Masszázs kiegészítők

Hogyan válasszunk masszázsmedencét? Hasznos tippek a választáshoz itt!

Kinek van szüksége masszázs medencére?

Masszázs medence vásárlása során figyelembe kell venni, hány ember fogja a masszázs medencét használni, hogy a kihasználtsága gazdaságos legyen. Masszázs medence vásárlása, hasonlóan a masszázs ágy vásárlásához nagyon nagy körültekintést igényel. Jelen oldalunk feltöltés alatt van, kérjük addig is látogasson el más masszázs medence forgalmazó cég honlapjára.

Ismerje meg a legkedveltebb masszázsfajtákat, olvasson tovább!

A ma emberének egyre kevesebb ideje marad a kikapcsolódásra, a törődésre magával és szeretteivel. Pedig számos módszer kínál arra lehetőséget, hogy fitten tartsuk testünket és lelkünket egyaránt. Minden ember igényli a nyugalmat, pihenést egy átdolgozott hosszú nap után. Most egy olyan relaxációs egészségmegőrző módszert ismerhet meg, amit bármikor bárki könnyedén elsajátíthat. Kevés olyan ember van, aki ne tudná mi az a masszázs, és ne is próbálta volna ki, de senki nem gondolná, hogy ez milyen összetett és szerteágazó „tudomány”. A masszázs szó önmagában annyit jelent, gyúrni. Már az ókorban felfedezték a masszázs jótékony hatását, de akkor még csak a sportolókon alkalmazták. Később lett általánosan elterjedt gyógyító eljárás. Erről olvashat a továbbiakban.

Elsőként egy különleges, Indiából származó masszázsfajtáról lesz szó, ami az ajurveda masszázs néven vált ismertté. Segítségével szervezete újra egyensúlyba kerül, anyagcseréje felgyorsul, és a bőrnek is jót tesz. Alkalmazásánál ajánlott különféle masszázsolajok használata. Ugyanezen masszázsolajok hasonló jó szolgálatot tehetnek az aromamasszázs alkalmazáskor is. Ha azt halljuk aromamasszázs, akkor természetesen a legtöbb embernek a kellemes, nyugtató, lazító illatok jutnak eszükbe, amelyek még kellemesebbé teszik az aromamasszázs idejét. A különböző illatokat szolgáltathatják illatgyertyák, vagy füstölők. A nyugtató, relaxációs aromamasszázs és az árjuveda masszázs után most jöjjenek az intenzívebb masszázsfajták. Ilyen a nyirokmasszázs.

Az immunrendszer részeként a nyirokrendszer nagyon fontos egészségünk szempontjából. Nyirokrendszerünk a testünk „tisztítóberendezése”, ezért is nagyon fontos, hogy folyamatosan odafigyeljünk rá. Oldalunkon a nyirokdrénezésről is olvashat. A következő masszázsfajta a cellulitisz masszázs. Sokan szenvednek a cellulitisztől, hétköznapi nyelven a narancsbőrtől. Ennek kezelésében segít sokat a cellulitisz masszázs, amelyet bárki megtanulhat, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy mindemellett rendszeresen kell sportolni és a napi szükséges folyadékmennyiséget is biztosítanunk kell szervezetünk számára. Ha még több információra van szüksége, megtalálhatja a cellulitisz masszázs címszó alatt. A masszázsfajták közül az egyik legösszetettebb a talpmasszázs. Nincs olyan szervünk, amelyre ne lenne valamilyen hatással.

Ha ezt megtanulja, biztos lehet benne, hogy egészsége és szervezete mindig a helyén lesz. A talpmasszázs pontos, megfelelő használatával olyan reflexpontokat masszírozhatunk a talpunkon, amelyek közül mindegyik hatással van valamely belső szervünkre. Így ha tudjuk mit kell kezelni, gyors és eredményes gyógyítást érhetünk el a talpmasszázs segítségével. Ez ugyanúgy vonatkozik a többi masszázs technikára. Sok gyakorlásra van szükség, de mindaz az idő és energia, mit belefektetünk többszörösen megtérül.

Hasonló sikereket érhetünk el hátmasszázs esetén is. A legismertebb masszázs, ami tovább ágazik több alfajra. Ezek közé tartozik a keleti, ázsiai és indiai fajtája. A különböző kultúrák más és más technikákat dolgoztak ki a minél hatékonyabb gyógyításra. Honlapunkon ezekről is tájékozódhat. Pl.: svédmasszázs, siacu masszázs. A thai masszázs abban különbözik a többitől, hogy már több száz éve használják olajok, krémek nélkül, valamint az izmok helyett az akupresszúrás pontokat stimuláljuk. Az egész testen alkalmazható, frissít és regenerál. Hasonlóan hosszú utat járt be a mauri masszázs is, amely az ősi polinéz kultúra ajándéka. Segíti a test és az elme közti energiaáramlást. A maori fókusz elsajátításával erősíthetjük légzésünk erejét, ami a cselekvésre és a hatékonyságra irányul. Honlapunkon külön rész szól a légzéstechnika sajátosságairól.

A több ezer éve kidolgozott lávaköves masszázs gyógyhatásával elősegíti fokozni a vérkeringést, méregtelenít, ellazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot, és jótékony hatással van a bőrünkre is. Természetesen a kicsikről sem feledkezhetünk meg. A gyermekmasszázs egy olyan masszázstechnika, amit kifejezetten a gyermekek testéhez alakítottak ki. Gyúrás helyett itt a simogatás kap hangsúlyt, amely nyugtatólag hat a gyermekre. A babák nagy örömére már csecsemőkorban is alkalmazható. Igen különleges masszázsfajtának számít a mézmasszázs. Tisztít és méregtelenít. A méz bejutva a bőr alá kiszívja az ott lerakódott salakanyagot, amit később magába gyűjt. Nem maradhat el az érzéki és az erotikus masszázs sem, amelyekkel partnerünknek és magunknak is egyedülálló kényeztetést nyújthatunk. Az itt felsoroltakon kívül persze még rengeteg masszázsfajta létezik. Ezeket mind megismerheti oldalunkon. Beszéljünk akár az arcmasszázs egyedi formáiról, vagy bármelyik testtáj masszírozásáról. És ha azt gondolná, hogy a munkahelyén nem lehet része egy kis kényeztetésben, akkor ideje jobban megismernie az irodai masszázs kínálta lehetőséget. Mert munka közben is jól jön a felfrissülés és a pihenés.

Amennyiben vissza szeretne térni  Masszázs főoldalunkra, kérjük kattintson a masszázs szóra.