Masszázs fajták

Egy egzotikus masszázsfajta amit meg kell ismerni a thai

A thai masszázs egy ősi Távol-keleti tradicionális masszázsfajta, melynek technikái és mozdulatsorozatai több ezer éves hagyományokon alapszik. A thai masszázsnak két fő fajtája ismert. Az egyik egy lágyabb déli típusú, amely finomabb simító fogásokkal kívánja feloldani az izmokban fellépő merevséget, fájdalmat és ezzel szabad utat nyitva az energiaáramlásnak. A másik ismert fajtája, a Wat Po nevet viseli, és 2. 500 éves hagyományokon nyugszik. Ez egy erősebb határozottabb fogásokat használó masszázs típus, melynek célja megegyezik a már említett lágyabb déli típusúval, azaz a szabad energiaáramlás biztosítása, és ezzel rugalmasságot és elengedett állapot létrehozását a testben.

Thai masszázs –milyen masszázs ez pontosan?

Más masszázsfajtáktól eltérően a thai masszázs során nem az izmok kilazításával, hanem az akupresszúrás pontok ingerlésével kívánja egyensúlyba hozni a test energiarendszerét. Ez a masszázsfajta úgynevezett száraz masszázs mivel a kezelés során nem használnak olajokat, illetve különböző krémeket, valamint a páciens könnyű ruházatot visel.

Thai masszázs – miért jó?

A thai masszázs a világ minden pontján elismert és népszerű gyógymódok közé sorolható. Az élettani pontok masszírozásával a test energiahálózatát javítják, és a fő cél a megfelelő egyensúly megteremtése. Hiszen ha az ember egészséges mind testileg és lelkileg egyaránt, az életenergia akadálytalanul képes áramlani a meridiánjaiba. A mai világra jellemző modern életvitellel együtt járó káros tényezők mind-mind megzavarhatják ezt a folyamatot, vagyis a stresszes életvitel és az állandó rohanás egyaránt rossz hatással lehet szervezetünk energiáira. Az ilyen tényezők miatt megrekedt energiákat a thai masszázs segítségével újra képesek áramlásba hozni, és így serkentve a szervezet védekező képességét, valamint a vér és nyirokkeringését is. A nyirokrendszer fő tevékenysége, az anyagcsere végtermékeinek elszállítása a szövetekből, így életfontosságú szerepet tölt be a szervezetvédekező rendszerébe, azaz az immunrendszerben.

thai

Mi a thai masszázs hatásmechanizmusa

A thai masszázs során nem az izmokat, hanem az akupresszúrás pontokat ingerlik, pontnyomásos technikával. Ennek a hatásos gyógymódnak sajátos koreográfiája van, amely azt jelenti, hogy egy másfél-kétórás masszázs során minden testrészünkön végighalad a masszőr, a lábujjaktól egészen fejünk búbjáig, és nyújtógyakorlatokat is alkalmaz. A masszőrök nem csak tenyerüket használják az akupresszúrás pontok ingerlésére, hanem ujjbegyekkel, térddel de talppal is egyaránt masszíroznak minket egy thai masszázs során.

Thai masszázs és az anyagcsere

A test meghatározó pontjára irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt. A vérkeringésünk felgyorsításával szervezetünk több oxigént képes felvenni, és ez által pihentebb állapotba hozhatjuk testünket. A felgyorsult vérkeringés bőrünkre is pozitív hatással van, a pórusaink kitágulnak, majd a lerakódott méreganyagok könnyebben képesek távozni. A folyamat hatásosságát bőséges folyadékfogyasztással növelni tudjuk! A bőr így rugalmasabbá feszesebbé válik. A thai masszázs rendszeres alkalmazásával jó közérzetet érhetünk el, valamint a szív- és érrendszeri, emésztőszervi és mozgásszervi megbetegedéseinkre nyújthat kiváló megoldást. Emellett a masszázs kitűnő gyógyír lehet az alvászavarral küszködőknek, ideges stresszes életvitelt folyatóknak, illetve fájdalmakkal küszködőknek egyaránt.

Napjainkban sokan szenvednek izületi, csontfájdalmaktól és gerincpanaszoktól már a fiatalabb korosztályok között is. Az idő múlásával a csigolyák közötti porckorong veszít rugalmasságából, ellaposodik, és így nyomást gyakorol az idegvégződésekre, mely okozója lehet a derék- és hátfájásoknak. A thai masszázs e panaszok enyhítésére is kézzelfogható megoldást képes nyújtani, és kitűnő terápiának bizonyul a fent említett panaszok orvoslására is!