Masszázs eszközök

Reflexcsipeszek

A ruhacsipeszt és a gumigyűrűt használták régen a reflexpontok le­nyomásához. A manapság elérhető reflexcsipeszek már sokkal bizton­ságosabbak, kényelmesebbek, és könnyebben használhatóak. Renge­teg orvos alkalmazta ezeket az egyszerű eszközöket a különböző test­részek érzéstelenítésére, illetve egyes betegségek kezelésére.

Az ujjakon alkalmazott reflexcsipeszekkel nagyon gyorsan csilla­píthatjuk a fájdalmat, s a legtöbb esetben az eredmény tartós, kézmasszázs esetén figyeljük ezt meg.

Edwin Bowers, orvosdoktor, fiziológus és öngyógyításról író tudós azt állít­ja, hogy

„a nyomásterápia más fájdalomcsillapító módszereknél jóval hatékonyabb, sőt azt is bizonyították — az ópiumszármazékokkal el­lentétben —, hogy amikor a zóna (reflex) nyomást alkalmazzuk, úgy tűnik, a fájdalom okát is megszüntetjük”.

Hogyan alkalmazzuk a reflexcsipeszt?

A reflexcsipeszek alkalmazását mutatják be a jobb kéz középső, gyűrűs- és a kisujjain, mely a fej peremét és a kezet, va­lamint a test jobb oldalán elhelyezkedő szerveket ingerli. Amennyi­ben a bal kéz hüvelykujját, mutató- és középső ujját csíptetjük be , akkor a fej bal oldalának központi részét és az ahhoz tartozó testrészeket ingereljük.

A reflexcsipeszekkel folyamatos nyomást tudunk gyakorolni a ref­lexpontokra, így aztán számos különböző reflexpontot tudunk egyide­jűleg ellenőrzésünk alá vonni, ahelyett hogy egyszerre csak egy ponttal foglalkoznánk. Ez segít bennünket a betegségek és a fájdalom gyorsabb és kényelmesebb megszüntetésében, különösen akkor, ha túlságosan betegek vagyunk, illetve túl erős a fájdalmunk ahhoz, hogy minden egyes reflexpontot az ujjunkkal nyomkodjunk végig hosszú percekig. Ezeket a csipeszeket egy vagy több ujjon is alkalmazhatjuk egyszerre, a fülcimpákon vagy az ujjak közötti hártyákon. A lábujjakon ugyanígy alkalmazha­tóak, talpmasszázs esetén.

Reflexcsipesz az életerőért

Kedves Weblap Szerkesztő! El sem tudom mondani, milyen elégedett voltam az ön által ismertetett reflexcsipeszek első használatakor. Amikor a láb­ujjaimra csíptettem őket, úgy tűnt, hogy a belső szerveimet ingerlik, és az általános élénkségemet, életerőmet megdup­lázták.