Fogyás masszázzsal

Természetes fogyókúra masszázzsal

Természetes fogyókúra a masszázs segítségével

Ugye mindannyian szeretnénk, ha a rajtunk lévő súlyfelesleg egy gombnyomásra varázslatos módon eltűnne? Nos, a masszázs majd­nem ugyanígy, de teljesen természetesen eltüntetheti a felesleges ki­lókat, és mindehhez csak arra lesz szükségünk, hogy néhány reflex­pont helyét megtanuljuk.

Az akupunktúrát nagyon sok embernél alkalmazták sikeresen a fe­lesleges súlyok leadására. A masszázsnál viszont nem lesz szüksé­günk kezelőorvosra és tűkre, és ugyanazt az eredményt érhetjük el saját otthonunkban.

Nos, azok közül a reflexpontok közül, melyet szeretnék most önök­nek megtanítani, néhány közvetlenül befolyásolni fogja az agy azon területeit, melyek éhségérzetünket irányítják. Ennek eredményeként, amikor megnyomjuk ezt a pontot, agyunk azt az információt küldi majd gyomrunk felé, hogy már jóllakott. (Ez azt jelenti, hogy gyom­runk abbahagyja az éhséget jelző ingerek kibocsátását agyunk felé.) Ha ezt az eljárást közvetlenül étkezés előtt alkalmazzuk, csökkent­hetjük étvágyunkat, és kevesebbet fogunk enni.

Fontos szabály, hogy csak akkor együnk, ha már éhesek vagyunk. Ha nem így teszünk, akkor gyomrunk nem lesz felkészülve a táplálék befogadására, és így az emésztőnedvek hiányában tökéletlenül dol­gozzuk majd fel az ételt, ami pedig gyomrunk helytelen működését okozhatja.

Dr. Bahr müncheni klinikáján túlsúlyos egyénekkel foglalkozik, és elmondása szerint több száz betegénél sikerült a kövérséget kezelnie úgy, hogy bizonyos, az arcon és a testen elhelyezkedő pontokat inge­relt. Az egyik páciens, aki nagyon sok felesleges kilótól szabadult meg ennek a módszernek a segítségével, maga dr. Bahr volt. Állítása sze­rint két hónap alatt több mint tizenöt kilogrammot sikerült lefogynia. Azt is elmesélte, hogy amióta ezt a nagyon egyszerű eljárást felfedez­te, Európa-szerte már több orvos is sikerrel alkalmazta. A többi orvos szerint az eljárás igazi értéke abban rejlik, hogy megszüntethető vele a felesleges étvágy, ami viszont nem befolyásolja a természetes éh­séginger kialakulását, és mindemellett alkalmazása teljesen veszély­telen.

Ezt mi masszőrök is felfedeztük, és már sok éve tudatában vagyunk azoknak a masszázsterületeknek, melyek ingerlésével nemcsak a felesleges étvágy szüntethető meg, de bizonyos mirigyek működé­sének serkentésével valóban megszabadulhatunk felesleges kilóink­tól. Olvashat még Siacu fogyasztó masszázsról a Siacu menüpont alatt.

Az étvágy csökkentése

Tudom, hogy önök közül sokan sokféle eljárást kipróbáltak már an­nak érdekében, hogy megszabaduljanak felesleges kilóiktól. Persze teljesen sikertelenül. Nos, azt hiszem, ez a fejezet megmutatja az utat a kívánt testsúly eléréséhez, miközben megszépülnek, és energiával töltődnek fel újra, mintha csak a lottón nyertek volna.

A falánkság kezelése

Első lépésben azt fogjuk megtárgyalni, miként segíthetünk azoknak, akik falánkságban szenvednek. Az egyik reflexpont, mely ezt a prob­lémát kezelheti, a felső ajkunk fölött található, a másik pedig a fül belső részében. Nézzük elsőnek az ajak felettit. A terület pontosan az ajak közepe felett található, közvetlenül az orr és az ajak pereme között. A terület ingerlésével három nagyon fontos külső elválasztású mirigyet fogunk aktivizálni. Már tudjuk, hogy a toboz- és az agyalapi mirigy az agy középpontjában helyezkedik el, valamint a hasnyálmi­rigy és a lép is nagyon fontos reflexszervek. Az ajak feletti pont megnyomásával felélesztjük az agy ezen két mirigyét, valamint a hasnyálmirigyet és a lépet, mely segít megfékezni kínzó éhségérzetünket.

Ez a pont nagyon sok jó hatást tud szervezetünkre kifejteni, mely hatásokról egy listát készítettem önöknek. A reflexpont nyomása fo­kozhatja éberségünket, valamint segítségünkre lehet bizonyos típusú bénulásoknál. Ha mutatóujjunk oldalát alulról az orrunknak nyom­juk, illetve ezzel egy időben ingereljük a felső ajak közepét, akkor elfojthatjuk orrvérzésünket, illetve a tüsszentési ingert. A reflexpont pontos meghatározásához helyezzük mutató- vagy középső ujjunkat közvetlenül az orrunk alá. Most kezdjük el körző mozgásokat végez­ve dörzsölni a területet úgy, hogy az ujjunkkal ínyünket nyomjuk, mi­közben számoljunk el tízig. Az éhségérzet csökkentése érdekében há­romszor ismételjük meg egymás után a masszázst. A hatás fokozása érdekében nagyon fontos, hogy ujjunk a helyes ponton legyen!

Hogyan fojtsuk el az étvágyat?

A fölösleges étvágy csökkentése érdekében, most térjünk át a fülön található reflexpontra. Nem is olyan rég divatos volt elmenni egy aku­punktúrával gyógyító orvoshoz, aki az étvágyunk csökkentése érdeké­ben kicsi tűt szúrt, vagy egy fémkapcsot helyezett fülünkbe. Amikor a páciens megéhezett, mindig ezt a kis kapcsot kellett megnyomnia, és éhségérzete rögtön apadni kezdett. Ez a módszer nagyon sok ember­nél bizonyult sikeresnek. Önnek azonban nincs szüksége a kicsi tüs­kék fülben való elhelyezésére, és mégis ugyanezeket az eredménye­ket tudja majd elérni, amit egyébként az előbbi technikát alkalmazó orvosok is megerősítenek.

Dr. Robert E. Willner orvos és akupunktúraspecialista azt állítja, hogy a fülben található masszázspont ujjal történő nyomásával szinte azonnal megszüntethető éhségérzetünk. Ha a módszert néhány per­cig folyamatosan végezzük, étvágyunk teljesen elmúlhat. Az ősi aku­punktúrát bemutató szövegek szerint ezzel a módszerrel egy és öt óra közötti időtartamig szüneteltethetjük éhségérzetünket, és az eljárást olyan sűrűn használhatjuk, amilyen sűrűn szükségesnek találjuk.

Első lépésként mutatóujjunk hegyét helyezzük fülünkbe úgy, hogy tenyerünk az arcunk, pontosabban állunk felé nézzen. Ezután hü­velykujjunkkal nyomjuk meg a fülcimpa felett található karimát. Hüvelyk- és mutatóujjunk közé csípve a területet, a nyo­más és görgetés technikával kezdjük el azt körülbelül egy percig inge­relni. Ezzel egy időben középső ujjunkkal nyomjuk meg a kicsi porcot vagy tragust, valamint a felette lévő pontot. Ezeket a pontokat körkö­rös mozgással ingereljük ugyancsak egy percig.

A felesleges éhségérzet csökkentésének ezt az egyszerű módját használhatjuk közvetlenül táplálkozás előtt, s így kevesebb étellel is ugyanolyan elégedettnek fogjuk magunkat érezni. Természetesen, ha szükségesnek érezzük, evés közben, vagy közvetlen utána is alkalmaz­hatjuk. A két masszázspontot ingerelhetjük külön-külön, vagy egyszer­re is.

Dr. Albert Fields, aki a kaliforniai Egészségügyi Minőségbiztosítá­si Tanács akupunktúrafelelőse, úgy gondolja, hogy ezeket a pontokat naponta négy-hat alkalommal kell rendszeresen masszírozni, és nem árt megnyomkodni étkezés előtt sem. Ennek eredményeképpen meg tudjuk majd állni, hogy két étkezés között nassoljunk, illetve a főét­kezésekkor kevesebbel is beérjük.

Ezek a masszázspontok közvetlen idegi ingerlés útján hatnak az éh­ségérzetre, mivel öt olyan fő agyideg van, melynek idegnyúlványai be­hatolnak a fülbe is. Ezek közül az egyik az úgynevezett bolygóideg, amely az emésztőrendszer egyik legfőbb idege. Ingerületeivel befo­lyásolja a kiválasztási folyamatokat, valamint a gyomor- és bélmoz­gást. Ennek következtében, amikor ezt az idegi masszázspontot masszírozzuk, akkor kiegyensúlyozzuk az agyba futó éhségjelzéseket — egyensúlyba kerül étvágyérzetünk, s így többé nem leszünk feleslege­sen éhesek!

Most, hogy megismertük az éhségcsökkentés masszázsi módsze­reit, figyelmünket fordítsuk azokra a területekre, melyek segítenek az évek alatt felszedett felesleges súly leadásában.

Miután már ingereltük arcunkon a tobozmirigy, az agyalapi mirigy, a lép és a hasnyálmirigy pontjait, fokozhatjuk ezeknek a szerveknek a stimulálását a test más területein elhelyezkedő reflexpontok keze­lésével. Nézzük meg újra a könyv elején lévő ábrákat, főleg azt, amely a külső elválasztású mirigyek, azok közül is a mellékvese és a pajzs­mirigy területeit mutatja be részletesen, valamint vegyük még szemügyre a máj, a vastagbél és a vese területeit ismer­tető ábrákat is. Ezeket a masszázspontokat kell rendszeresen masszíroznunk a nem kívánt súlyfelesleg leadása érde­kében.

Lényeges itt a helyes táplálkozás fontosságát is kihangsúlyozni. Táplálékaink tartalmazzanak nagyon sok C-vitamint és kalciumot. A C-vitamin segít szervezetünk kollagénellátásában. Ez a fehérje fe­lelős a csontok, az ínszalagok és a bőr kötőszöveteinek kialakításáért, valamint fontos szerepet tölt még be a méreganyagok szervezetből történő eltávolításában is. A kalcium és a C-vitamin együtt úgy mű­ködik, mint egy tisztítószer, mely segít kitisztítani a lerakódott zsira­dékot és az eldugult ereket.

A masszázs, valamint a C-vitamin és a kalcium napi rendszeres alkalmazásával megszabadíthatjuk testünket a benne felhalmozódott méreganyagoktól, illetve sikeresen kezelhetjük a narancsbőrt is. Az így létrehozott új testünk megszépül, és természetes egészségnek fog örvendeni anélkül, hogy „fogyasztó tablettát” vagy más káros anyagot használnunk kellett volna.

A masszázs, a testedzés és a megfelelő étrend segítenek a testsúly csökkentésében

Amikor cukor- és keményítőtartalmú ételeket eszünk, akkor ezek­nek az anyagoknak egy része úgynevezett sárga zsírsejtekké alakul, s míg ezek a sejtek szervezetünkben képződnek, addig súlygyarapodá­sunk is tovább folytatódik. Ezért nagyon fontos a helyes táplálkozás kialakítása, melynek keretében csak a tápértékben gazdag ételeket fogyasszuk Amikor vásárolni megyünk, nézzük meg a termékek cím­kéjét, és kerüljük a káros zsiradékokat, mint például a kókusz-, illetve a pálmaolaj. Az ételek elkészítésénél használjuk a párolás, sütés, ros­ton sütés és a grillezés műveleteit, és kerüljük az olajban sütést.

Nagyon fontos, hogy napi rutinunkba iktassuk be a rendszeres test­mozgást. Belső szerveink nem fognak tökéletesen működni, ha izma­ink ernyedtek és kókadtak, ezért nagyon fontos a hasizmok jó kondí­ciójának megőrzése. Sok kutatás kimutatta, hogy a helyes táplálkozás önmagában még nem elegendő testsúlyunk helyreállításában. A ma­ximális hatékonysághoz be kell vezetnünk a rendszeres testmozgást is. Ennek oka abban rejlik, hogy a kalóriaveszteséggel metabolizmu­sunk is csökkenni kezd. Ezért, ha nem végzünk rendszeres testmoz­gást, akkor a kalóriaégetés folyamata lelassul, ami megakadályozza, vagy akár végleg leállítja a testsúlyvesztést is. Egy jó séta vagy egy enyhe masszázs közvetlen étkezés után, sokkal több felesleges zsira­dékot és kalóriát képes elégetni, mintha étkezés előtt éhgyomorra vé­geznénk el ugyanezt. Természetesen az étkezés utáni testmozgás min­dig csak enyhe legyen, nehogy megterheljük emésztőrendszerünket.

Egész idő alatt legyünk nagyon elkötelezettek, használjuk elménk erejét, mely segít a kitűzött cél gyorsabb elérésében, aminek eredmé­nyeképpen sokkal egészségesebbnek és fiatalabbnak fogjuk magun­kat érezni. A testedzés és a masszázs kombinálásával nagyon gyor­san meg tudunk szabadulni felesleges kilóinktól, valamint felgyorsít­juk testünk méregtelenítési folyamatait és szabályozzuk éhségérze­tünket, aminek köszönhetően újra olyan egészségesek leszünk, mint amilyennek mindig is szerettünk volna lenni!

Hogyan segít a masszázs és a titkos étkezési rendszer a zsírégetésben és annak kiürítésében?

Már biztosan hallottak azokról az ételekről, melyek képesek úgy­mond „leolvasztani” rólunk a felesleges kilókat. Nos, ez a hír igaz! A nyers gyümölcsök és zöldségek képesek erre a varázslatra. Az ép­pen szezonális friss zöldség és gyümölcs jól megfelel erre a célra. Ezek a nyers ételek az élő sejtek által termelt katalitikus vegyületeket tartalmaznak, melyek segítik elégetni és kiüríteni szervezetünkben a zsírsejteket, még mielőtt azok károsíthatnák szerveinket.

A titok tehát: fogyasszanak nyers gyümölcsöket étkezés előtt és után. Étkezés előtt ehetünk például nyers káposztát, répát vagy ubor­kát. Étkezés után pedig almát, banánt vagy más nyers gyümölcsöt. Így el tudjuk érni, hogy szervezetünkben az enzimek teljes erővel dolgoz­hassanak a felesleges zsiradék feldolgozásán és eltávolításán. Ennek a titkos étkezési elvnek és a masszázsnak a kombinációjával serkent­hetjük szervezetünk anyagcsere-folyamatait, és könnyedén elégethet­jük mindazt a súlyfelesleget, melytől már régen szerettünk volna meg­szabadulni. Más dolguk nem is lesz, csak megfigyelni a folyamatot és élvezni annak eredményét. Ezeket az eredményeket pedig már egy hét múlva látni fogják.

Miért fontos a masszázs a fogyókúra alatt?

Fogyáskor a szervezetből távozó felesleges zsiradék egy része bekerül­het a vérkeringésbe Amikor ez megtörténik, a képződő és felhalmo­zódó húgysavnak köszönhetően emésztési gondjaink alakulhatnak ki, vagy legalábbis így érezhetjük majd. Ilyenkor segíthet a masszázs, hisz a masszázson keresztül élénkíthetjük belső szerveink, a keringé­si, az emésztési és a kiválasztási rendszer működését, s így a felhal­mozódott salakanyagok gyorsabban távozhatnak testünkből.

A felesleges súly eltűnése szervezetünk egész működését megvál­toztatja. Az így kialakuló érzelmi vagy fizikai egyensúlyvesztést könnyedén kezelhetjük a rendszeres masszázskezelések segítségével. Ennek eredményeképpen szervezetünk kiegyensúlyozottan és egészségesen fog működni, és megszabadul a felesleges lerakódásoktól, zsiradé­koktól.

Miért fontos a helyes táplálkozás kialakításánál a megfelelő mennyiségű folyadék és rostanyag fogyasztása?

Sok tudományos tanulmány kimutatta, hogy az étkezésnél fogyasz­tott többletfolyadék segít a zsírlerakódás csökkentésében. A csekély folyadékfogyasztás pedig pont az ellenkezőjét segíti elő. Az eredmé­nyek tehát egyértelműen igazolták a folyadékfogyasztás fontos szere­pét testsúlyunk alakulásában.

A szervezetünkbe bekerülő folyadék segíti vesénk tökéletes műkö­dését, de ha a mennyisége nem elegendő, akkor a májnak kell átvál­lalnia a vese által elvégzett feladatok egy részét. Mivel senki sem sze­retné túlterhelni a máját, mely így nem tudja saját feladatait ellátni — ami többek között nem más, mint a zsiradék energiává való átalakítá­sa —, ezért tegyünk meg mindent ez ellen. Ha nem jut be kellő mennyiségű folyadék szervezetünkbe, akkor sem a májunk, sem a vesénk nem fog tökéletesen működni.

Egy embernek átlagosan másfél liter vizet kellene naponta elfo­gyasztania. A túlsúlyos embereknél ez a mennyiség tovább növekszik, azaz tízkilónkét plusz másfél literrel, hisz anyagcsere-folyamataik sok­kal gyorsabbak, mint az átlag. Rendszeresen masszírozzuk a máj és a vese masszázspontjait, valamint igyunk nagyon sok tiszta ásványvizet.

A só is hozzájárulhat a folyadék szervezetben való visszatartásá­hoz, és elősegítheti a narancsbőr (cellulitisz) kialakulását. Ennek el­kerülése érdekében, étkezés előtt igyunk egy evőkanál almaecetet, amit kb. 3,75 milliliter vízben keverjünk el. Az ecet kalciumot tar­talmaz, mely segít fellazítani és kiüríteni a lerakódott zsiradékot. Az ecetes vizet szívószállal igyuk, mert a fogakra kerülő ecet károsíthatja a  zománcréteget.

Most ismerkedjünk meg a rosttartalmú anyagok fogyasztásával kapcsolatosan elvégzett vizsgálatok eredményeivel. Ezek szerint, azok az emberek, akik magas rosttartalmú táplálékokkal egészítik ki ét­rendjüket, gyorsabban adják le súlyfeleslegüket.

A magas rosttartalmú ételek sok folyadékot szívnak magukba, és ezzel természetesen csökkentik éhségérzetünket. A folyadék mellett lekötik az ételben és a belekben található felesleges zsiradékot is.

Az itt elhangzottak tudatában azt állíthatjuk, hogy a sikeres fogyás egyik leghatékonyabb módszere a masszázs, a folyadék és a magas rosttartalmú táplálékok rendszeres fogyasztása.

Hogyan okozhat a táplálkozási szokás megváltozása székrekedést?

Az étkezési szokásunk megváltozásának első napjaiban szerveink még nem tudják pontosan, hogy miként reagáljanak erre a változásra. Amikor diétázunk, nagyon fontos a magas rosttartalmú ételek fogyasztása! Enélkül ugyanis székrekedést okozhatunk.

Egyik alkalommal egy fiatalember keresett meg, aki harminc kilót fogyott, de attól fogva állandó székrekedéstől szenvedett. Szervezete felélénkítése érdekében reflexmasszírozást végeztem a lábán, különös figyelmet szentelve a vékony- és a vastagbél zónáinak. A salakanya­gok eltávolításának érdekében megitattam vele néhány pohár emész­tést javító italt is. A masszázskezelés mellett néhány táplálkozási taná­csot adtam, például elmondtam, hogy a korpa, illetve búzamag jog­hurtban vagy más italban való elkeverése és rendszeres fogyasztása nagyon jó hatással lehet szervezetére. Emellett még néhány doboz tisztító hatású teával is elláttam.

A probléma oka minden bizonnyal az lehetett, hogy amikor a ke­vesebb étel fogyasztására átállt, bélműködése egyszerűen leállt, és ennek következtében székrekedés és a vele járó görcsös fájdalom is megjelent.

Egy héttel később felhívott, és elújságolta, hogy a tea, a többlet nö­vényi rost és a reflexmasszázs, amit azóta elsajátított, segítettek meg­szüntetni baját, miközben súlyvesztése is felgyorsult. A telefonon ke­resztül is hallható volt, mennyire örült.

Fogyókúránál nagyon fontos szervezetünk egyensúlyának fenntar­tása érdekében az egészséges ürítés fenntartása. Nemcsak testsúlyun­kat, de érzelmi állapotunkat is rendkívüli módon befolyásolja, ha ezek a folyamatok és energiaáramlások nem működnek tökéletesen.

Ezért konyhánkat ne szumóbirkózók képeivel díszítsük fel elret­tentésképpen, hanem figyelmünket inkább a felemelő gondolatokra irányítsuk, és legyünk hálásak önmagunknak és szervezetünknek egy­aránt. Vegyük körül magunkat felemelő idézetekkel, mint például: „Ma sokkal soványabb vagyok, s ezért vagyok ilyen szép, illetve ezért érzem ilyen jól magam!” Akaraterőnk sokszorosára növekedhet, ha felemelő és támogató gondolatokkal biztatjuk magunkat. Teljesen biztos vagyok abban, hogy ön, kedves olvasó, egy gyönyörű ember; és ne feledje, az önbecsülésével napról napra egyre jobban és magabiz­tosabban fogja magát érezni.

Shannon története

Nemrég meglátogatott Shannon, s kezében a problémáit fel­soroló listát szorongatta. Meg volt győződve arról, hogy neki ödémája, illetve több más betegsége van, s nem mert az or­voshoz elmenni, mert attól félt, hogy vajon mit fog neki mon­dani. Pontosan egy héttel a megbeszélt orvosi vizit előtt kere­sett fel engem. Szerette volna megtudni, vajon a masszázs tudna-e neki segíteni. Shannon 45 éves, 164 cm magas, test­súlya pedig 118,5 kg volt akkoriban. A munkahelyén nagyon sok stressz érte, és szerinte ez okozta nála a falánkság kiala­kulását.

A teljes körű masszázskezelés után megállapítottam, hogy Shannonnak semmi másra nincs szüksége, csak a felesleges kilók leadására. Nem találtam nála egyetlen érzékeny reflexpontot sem, kivéve a veséjét. Ki kellett mosni a szervezetéből a lerakódott méreganyagokat, ezért megtanítottam, hogyan tudja odahaza önállóan is elvégezni a talp­masszázst, mivel ez egyáltalán nem okozott neki nehézséget, sőt na­gyon kellemesnek találta. Megmutattam neki a fül és az ajak éhség­csökkentő reflexpontjait is. Megajándékoztam egy varázs-reflexmasszírozóval, illetve megmutattam, hogyan tudja vele kezét megmasszí­rozni, ha fel akar állni egy csomag rágcsálnivalóért. A rágcsálnivaló helyett egy pohár almaitalt javasoltam neki, mely segít kitisztítani a húgyhólyagot.

Shannon hetente kétszer jött el hozzám kezelésre, s az eredmény sem váratott sokáig magára. Két hét alatt sikerült 5 kilót fogynia, va­lamint nagyszerűen megtanulta kontrollálni a munkahelyi nyomás ha­tására kialakult éhségérzetét. Shannon nagyon örült az eredmények­nek, pedig azt is tudta, hogy ez a folyamat időigényes lesz.

Elmondása szerint:

— Még ha évekbe is telik, mire célomat elérem, akkor is nagyon örülök, hogy a masszázs és a rendszeres séta együttes alkalmazásá­val képes vagyok a lerakódott zsírok elégetésére.

A kezelésnek köszönhetően nem volt szükség orvosra, illetve ter­vekre, melyekkel testsúlyát próbálta volna egyensúlyba hozni. Most sokkal egészségesebbnek érzi magát, nagyon jól néz ki, s állítása sze­rint életminősége nagymértékben javult. Nagyon büszke vagyok rá, hisz azzal, hogy kezébe vette életét és óriási változásokat tudott elérni, nem csak egészségét hozta rendbe, de valójában életét is meghosszab­bította!