Fájdalomcsillapítás masszázzsal

Fájdalommentes gyerekszülés masszázzsal

Ez az oldal nem lenne teljes, ha nem ismertetném meg önökkel azt az egyszerű és természetes eljárást, mely hozzásegíthet bennünket a fájdalommentes szüléshez. A masszázs áldás az olyan várandós anyák számára, akik úgy döntöttek, otthon szeretnék megszülni gye­reküket. Az ilyen anyák roppantul örülnek ennek a természetes mód­szernek, ellenben a mesterséges fájdalomcsillapítókkal, melyek nem­csak az ő életüket, de a születendő gyerekét is veszélyeztethetik.

Fontos! Sohase használjuk ezt az eljárást közvetlenül a gyerek születése előtt, ugyanis koraszülést eredményezhet, mely csökkentheti az új­szülött életben maradási esélyeit.

Mi lenne az ideális szülési pozíció?

A szülés igazi és természetes testhelyzete nem a fekve, hanem az állva vagy a guggoló állásban történő elhelyezkedés. Évezredeken ke­resztül így szültek a bennszülött nők, és ma is nagyon sok nő veszi fel ösztönösen ezt a testhelyzetet, ha nem kényszerítik és szíjazzák oda őket egy kórházi szülőasztalhoz.

A szülés kezdetekor használjunk két reflexfésűt, melyek fogaival a tenyér reflexpontjait ingerelve ellazíthatjuk izmainkat, hozzásegítve így az újszülöttet a gyorsabb és kevesebb fájdalommal járó világrajövetelhez. Ez a módszer megkönnyíti a szülést mind az anya, mind az újszülött számára, illetve csökkenti az esetleges komplikációk kiala­kulását.

Reflexfésű szülési fájdalmak csökkentése érdekében

A szülési fájdalmak megjelenésekor azonnal adjunk két reflexfé­sűt a leendő anya kezébe, illetve biztosítsunk számára valami ke­mény tárgyat, aminek a lábát neki tudja feszíteni. Reflexfésű gyanánt a hagyományos hajfésű is megtenné, de ezek a nagy nyomás hatásá­ra könnyen eltörhetnek, illetve felsérthetik a tenyeret és az ujjakat. Ezért jómagam feltétlenül az erre a célra készült kézi reflexfésűket ajánlom.

A fésű fogai lefelé álljanak, és ujjainkkal a tetejét nyomva mélyesszük be a fogakat tenyerünkbe, olyan erősen, amit még kényelmesen el tudunk viselni, és ezt a nyomást folyamatosan tartsuk is fent. Ha ujjaink elfáradnak, pihentessük néhány másodpercig, majd folytassuk a nyomás alkalmazását. A fésű keresztben helyezkedjen el tenyerün­kön, de ha ez nem kényelmes, bármilyen más irány is felvehető. Ezzel egy időben talpunkat feszítsük neki a lábtámasznak, melynek felülete érdes legyen.

A hatás még erőteljesebbé tehető, ha a fésűt fogakkal felfelé for­dítjuk, és azokat az ujjhegyekbe nyomjuk bele.

Egy vajúdó nő ösztönszerűen alkalmazza a masszázs technikáit

Nagyon érdekes megfigyelni, hogy a kézre alkalmazott nyomást a leg­több nő teljesen ösztönösen alkalmazza vajúdás közben. A vajúdó nő ösztönösen összeszorítja kezét, vagy megragadja azét, aki a legköze­lebb áll hozzá. Ez egy olyan természetesen belénk kódolt eljárás, mely minden esetben csökkentheti a vajúdással járó esetleges fájdalma­kat. Természetesen ez a módszer nem lehet tökéletesen hatásos, hisz a szorítást nem tartjuk fenn kellő ideig, illetve a nyomás „erőssége, élessége” sem elég nagy. Így azt mondhatjuk, hogy a masszázs csak fokozza ennek a természetesen bennünk élő ösztönös eljárásnak a hatékonyságát.

Csökkentsük a vajúdással járó fájdalmakat reflexológiával

A masszázs alkalmazásával csökkenthetjük a vajúdás első fázisá­ban fellépő fájdalmakat. A vajúdás második szakaszában pedig fel­gyorsítja a szülési folyamatot, mely tovább csökkenti a fájdalom meg­jelenésének lehetőségeit. Dr. White elmondása szerint ez a módszer semmilyen veszélyt nem hordoz sem az anya, sem az újszülött számá­ra. Alkalmazása szükségtelenné teszi az ártalmas gyógyszerek és fáj­dalomcsillapítók használatát.

Hogyan segített a masszázs egy még meg nem született gyermeken?

Lányom sokévi sikertelen próbálkozás ellenére sem esett teherbe. Amikor pedig sikerült, orvosa nem vette észre, és egy műtétet hajtott végre a méhén. Ennek eredményeképp négy hónappal később elvesz7 tette gyermekét. Orvosa szerint már nagyon kicsi esélye maradt egy újabb terhességre, de ha mégis sikerülne, akkor a gyerek különféle problémáknak nézhet elébe. Ez a kijelentés teljesen megrémisztette őt és férjét is.

Megnyugtattam, majd azt mondtam neki, szerintem az orvos nem mondott igazat, így amikor újból teherbe esett, egy másik orvost vá­lasztottunk. A terhesség negyedik hónapjában a gyerek hirtelen ab­bahagyta a természetes mozgásokat! Lányom ekkor az első orvos jós­latára gondolva rémülten azt hitte, ezt a gyermeket is elveszti majd. Egyik barátjának az édesanyja masszőrvolt, és kétségbeesésében hoz­zá fordult segítségért. A hölgy megmasszírozta és megnyomkodta az összes általa ismert reflexterületet, de semmilyen javulás nem volt megfigyelhető. Ekkor a hölgy kezelésbe vette a fejtetőn található utolsó lehetséges pontot, melynek hatására a gyerek hirtelen rúgott egy nagyot, és újra mozgolódni kezdett. Örömteli sírásba törtek mind a ketten.

Lányom életet adott egy tökéletesen egészséges kislánynak

Megtalálhatják ezt a fejtetőn található reflexpontot, amely közvetlen kapcsolatban áll a nemi mirigyekkel, illetve a mel­lékvesékkel. Valószínűleg a mellékvese ingerlésének köszönhette lá­nyom, hogy a még meg nem született gyermeke új életerőt és energiát kapott. A fejtetőn található többi meleg reflexpont is felelős lehetett a megújult életerő létrehozásában.

Egy nagyszerű frissítő

Semmiképpen sem szeretném befejezni ezt cikket úgy, hogy nem ismertetem meg önökkel a Lydia Pinkham nevű gyógynövénykoktélt, mely segítséget nyújthat a különböző korosztályú nőknek. Lányaim­mal már akkor elkezdtem itatni ezt a nagyszerű italt, amikor beléptek az asszonnyá válás időszakába, és még ma is őrzök egy üveggel belő­le a kamrám egyik polcán. Általában előre kellett mindig megrendel­nem, nehogy kifogyjon, mivel a közeli patikus nem vette a fáradságot, hogy üzletébe hozasson. Ha a legkisebb feszültség vagy görcs jelét ér­zem alhasam tájékán, azonnal iszok ebből a gyógynövénykeverékből, melynek hatására fájdalmam egy napon belül tökéletesen megszűnik. Mindez annak köszönhető, hogy az ital hatóanyagai ellazítják a nemi szerveket és azok izmait, melyek stressz hatására hajlamosak a gör­csös összehúzódásra. Ez a gyógynövényital pontosan ugyanazt teszi belülről, amit a masszázs kívülről ér el. A két eljárás ötvözésével nagyon hatékonyan és gyorsan helyreállíthatjuk a nemi szervekben megjelenő görcsöket, valamint működési gondokat.

Egyik alkalommal egy fiatal lány fordult hozzám azzal a panasszal, hogy nem képes teherbe esni. Kapott tőlem néhány kezelést, majd meséltem neki a Lydia Pinkham italról. Kis idővel később boldogan értesített, hogy sikerült teherbe esnie, és életet adott egy csodálatos és egészséges kislánynak.

A Lydia Pinkham ital segítségével könnyebben átvészelhetjük a klimax időszakát is. Ez nem csak a nőkre, de a férfiakra is érvényes, akik, amikor ebbe az életkorba érnek, az ital segítségével ellazíthat­ják ivarmirigyeiket. Az igazat megvallva jómagam nem is emlékszem a saját klimax időszakomra, mivel mindössze egy hónapig tartott, az­tán örökre eltűnt, s közben semmilyen gondot nem okozott számomra. Ha nem tudnak Lydia Pinkham italt beszerezni városukban, ak­kor keressék fel a legközelebbi természetgyógyász-szaküzletet, és vá­sároljanak egy olyan gyógynövénykeveréket, mely hasonló hatásokat fejt ki.