Masszázs fajták

Lehet masszírozni mézzel? Fedezzük fel előnyös tulajdonságait.

A királyok eledelének, az örök ifjúság elixírjének is tekintették elődeink a mézet, amelyet élelmiszerként évszázadok óta használunk. Kedvező élettani hatásai népszerűségét tovább növelték és mára a szépészeti kezelések egyik közkedvelt alapanyagává vált.

A mézes masszázs például a hazai wellness szolgáltatások palettáján is szerepel. Ezt a keleti országokból hozzánk érkezett regeneráló, gyógyító eljárást látványos bőrszépítő hatásai teszik ennyire népszerűvé. A mézes masszázs során a kellemes hőmérsékletű mézet az adott testrészen, leggyakrabban a háton, egyenletesen eloszlatják. Majd a hagyományos masszázsfogásoktól teljesen eltérő módon juttatják a bőrön keresztül a mélyebben fekvő szövetrétegekbe. A méz szirupos állaga és a speciális masszázstechnika segítségével egyfajta vákuumhatás keletkezik, ami elősegíti a bőr pórusainak tisztulását, és a méreganyagok felszínre kerülését. Helyükre pedig értékes vitaminok, enzimek, ásványi anyagok jutnak. Így nemcsak a bőr válik tapinthatóan puhábbá, simábbá, hanem ellazulnak a fáradt , feszes izmok, csökkennek a gyulladások.

Jó tudni: A tibeti gyógyítók szerint a mézes masszázs helyreállítja a test energiaáramlásának egészséges egyensúlyát.

Ma már a tudomány is igazolja előnyös hatásait és szakemberek ajánlják az aranyszínű „csodaszert” mozgásszervi panaszok enyhítésére és fejfájás csillapítására.

Méz masszázs
Méz masszázs

Otthonunkban is egyszerűen szépülhetünk általa. Egy 10- 15 perces arcpakolás után bőrünk újra életteli lesz és előnyös változásunkat lemérhetjük ismerőseink dicsérő szavain, elismerő tekintetén. Ilyen alkalmakkor nyugodtan bekenhetjük az időjárás viszontagságai miatt érzékennyé vált ajkainkat, majd ha kedvünk van le is nyalogathatjuk az afrodiziákumként is bevált mézet.

Válasszuk akár a mézes masszázst, vagy édesítsük vele ételeinket, jusson eszünkbe Hegedűs Tamás méhész szavai „…lemondani luxus róla…”

Alkalmazzuk tehát: egészségünkre!

Mézmasszázs miért jó?

A méznek, a méhek ajándékának gyógyító hatása mér régóta ismeretes. Az aranyló ragacs igazi kincsestár, különleges tápanyagokat tartalmaz, mellyel nemcsak belülről fejt ki jótékony hatást, hanem kívülről is szépít és kezel. A természet nagyszerű adományával már Kleopátra is élt, tej és mézfürdővel csinosította magát, Nero is tejes mézes arcpakolást használt. A tibeti és orosz népi gyógyászat pedig ismerte a speciális mézes masszázst, melyet már mi is kipróbálhatunk.

A mézes masszázs alkalmával az édes nedűt nem a teába, hanem bármilyen meglepő is, az ember hátára csurgatják, majd egyenletesen elkenik. A masszőr nem alkalmaz különleges technikát, egyszerűen ráhelyezi kezét a mézes felületre, és amikor felemeli azt, a méz szívó hatásának köszönhetően az odaragadt felső bőr réteg is megemelkedik. Ez a hajszálerek és pórusok kitágulásával jár, ami fokozza a vérkeringést. A méz kiváló méregtelenítő révén a mézes masszázs alkalmával a szervezet salakanyag kiürítését is kedvezően befolyásolja és a távozó méreganyagokat magába szívja, ezzel az immunrendszert is erősíti.

Gyulladáscsökkentőként és izomlazítóként is ajánlatos az aranysárga folyam, így a mézes masszázs jótékony a reumások, a számítógép előtt ülők számára, sőt még a krónikus fejfájásban szenvedőknek is segít.

A mézes masszázs során a csodálatos anyag kíméletesen újítja meg a bőrt, érezhető simogató hatása, ahogy a szövetekbe jutatja a vitaminokat, enzimeket és ásványi anyagokat, mely nemcsak élvezetes szépítő kúra, hanem látványos is, kisimítja a bőrt, megtölti fénnyel, selymessé teszi.

Méz masszázs
Méz masszázs

A méz kedvező tulajdonságaiban otthon is részesülhet. Két mézes masszázs között házilag is kényeztetheti magát, ha megtisztított arcára mézet ken fel, hagyja 10-15 percig hatni, majd langyos vízzel leöblíti. Üde, bársonyos megjelenést ad a bőrnek. Érdemes egy fontos megjelenés előtt alkalmazni ezt a pakolást, mert a fáradság arcon hagyott nyomait eltünteti és még a smink is jobban érvényesül a méz általi vasalás után. Így könnyed módszerrel elvarázsolhatja a jelenlévőket.

Nemcsak az arcunkat, hanem a szánkat is kívánatossá tehetjük, ha a száj alapos átdörzsölése után mézzel kenegetjük. 15 perc múlva nincs más tennivaló, mint lenyalogatni a mámorító nyalánkságot, így kívülről és belülről is kihasználjuk a méz gyógyító hatását.

Élvezze a méhek, a természet sokrétű és bámulatos adományát, szépítkezzen és gyógyuljon általa.