Masszázs fajták

Lávaköves testmasszírozás pontról pontra

A masszázs maga nem mai eredetű. Rohanó világunkban jelentősen előtérbe kerül, mivel a stressz oldásában, az izomfájdalmak enyhítésében vagy éppen a bőr fiatalságának megőrzésében segédkezik. Számos masszázsfajta létezik például: a svédmasszázs, a siacu masszázs, a reflexmasszázs, a nyirokmasszázs vagy a thai masszázs stb. mindegyiket kézzel végzik. Akad azonban olyan jellegű masszázs, mely nem használja fel az érintés gyógyító erejét, hanem más módon segíti a kikapcsolódást, méghozzá kövekkel, ez a fajta masszázs a lávaköves masszázs.

Mi is a lávaköves masszázs?

Lávaköves masszázs alatt egészen pontosan egy olajos masszázst értünk, amikor is 40-60 C-ra hevített lávaköveket /bazalt/ helyeznek fel a testre. A test különböző energiaközpontjai mentén helyezik el a nagyobb köveket, melyek itt fejtik ki jótékony hatásukat. A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást és a stressz oldásával párhuzamosan javítja a közérzetet. Illóolajok felhasználásával fokozható a masszázs hatása, amit páciensekre szabottan állítanak össze attól függően, milyen jellegű panasszal érkezett. A lávaköves masszázs pozitív hatását főleg a vérkeringés serkentésében, a nyirokkeringés javításában, méregtelenítésben, izomlazításban fejti ki, de ezen felül enyhíti az álmatlanságot és rendkívül jót tesz a bőrnek, mivel hő hatására az illóolajok jobban beszívódnak az emberi testbe.

A lávaköves masszázs egyfajta aromaterápia!

Összességében a szellem és a test együtt szárnyal, általa felüdül a test és a lélek, a lávaköves masszázs pozitív életenergiával tölt fel.

Pozitív élettani hatásai ellenére több esetben nem ajánlott a lávaköves masszázs alkalmazása, és mielőtt valaki emellett a kikapcsolódási lehetőség mellett dönt, konzultáljon orvosával! Az itt felsoroltak esetébe kerüljék e masszázsfajtát a szív és érrendszeri betegségekben, légzésproblémákban, tüdőbetegségben szenvedők, illetve nem ajánlott menstruáció és terhesség ideje alatt az alkalmazása.

Fedezze fel a legkedveltebb masszázsfajtákat
Fedezze fel a legkedveltebb masszázsfajtákat

A lávaköves masszázs lapos vulkáni eredetű kövekkel történik, melyet 50-60 fokra melegítenek. Elengedhetetlen kelléke még ennek a technikának a speciális illóolajok használata, mely többnyire mindig egyénre szabott. Az aromaterápiával kombinált lávaköves masszázs hatékonysága azon alapul, hogy a kövek hosszan magukban tartják a meleget, ezáltal az illóolajok sokkal hatékonyabban szívódnak be a bőrön keresztül. A klasszikus aroma masszázs technikánál olyan aroma illetve illóolajokat alkalmaznak, melyek könnyen felszívódnak a bőrön keresztül.