Masszázs fajták

Hogyan kell a mauri masszázst csinálni?

A Ma-uri masszázs a tánc, a zene, az érintés háromszöge. Új – Zéland polinéz őslakosai kapták ezt a gyógyító technikát, mely az egészség és gyógyítás, önfejlesztés és személyes gyarapodás eszköze.

A Ma-uri masszázs polinéz zenére rituális tánclépések kíséretében történik minek hatására a nyugalomban lévő test is mozogni – táncolni kezd, átveszi a masszást végző hullámzó, lebegő mozdulatait. Lágy, simogató, dédelgető, lazító érzéssel nyugtatja a testet.

A Ma-uri masszázs és az érintés

Hasonlóan a többi masszázs technikához a Ma-uri masszázs is az érintésen alapul. A test köszöntése után, engedélyt kérünk a gyógyításhoz. Miután mindkét fél érzi a gyógyítás igényét a ma-uri masszázs a tánccal elkezdődik. A testrészeket lágy érintéssekkel, simogató mozdulatokkal, karral – alkarral, ritkán tenyérrel történő simítással masszírozzuk át. Egy meghatározott sorrendben másfél – kétórás tánccal mozgatják át az izmokat, ízületeket, inakat és csontokat, az intim testrészek kivételével. Kitűnően hat a bőrre, a lábra, a nyirokrendszerre, a vénás keringésre és ellazítja az alsó gerincszakasz megterhelt izmait. Nem okoz vérbőséget, minden esetben alkalmazható, amikor a hagyományos masszázst már nem ajánlják, pld. terhesség esetén is.

A tánc, zene és érintés hatására a két test eggyé válik, együtt mozog, együtt lélegzik és él, így közvetíti a navigátor a masszírozott testébe a megnyugtató szeretetet és öngyógyító erőket.

A Ma-uri masszázs mozdulatsorai

A Ma-uri masszázs lágy polinéz zenére történő kifinomult, gyengéd, ívelt mozgássor, mely az óceán hullámainak simogatását, a súlytalan lebegést, a víz pulzáló áramlását idézi fel. Az ellazító mozdulatok segítségével fedezzük fel a boldogság forrását, alakítjuk át az elszenvedett bántalmak, kellemetlenségek sorát és oldjuk fel magunkban a gátakat. Ekkor leszünk képesek a harmónia megélésére az emberek belső világa és a tágabb külső világ az Univerzum között. A módszer felhasználja a tánc örömét és a zene harmóniáját.

A módszer egyedi, személyre szabott, minden kezelés más és más.

A Ma-uri masszázs ellazítja a testet, odafigyeléssel gyógyítja, szeretettel tölti fel és megszabadítja a stressztől, a negatív gondolatoktól, félelmektől. Majd létrejön a harmónia, a megnyugvás, a boldogság, a kiegyensúlyozottság érzése. Melyet szeretnénk továbbvinni, kiterjeszteni a mindennapokban és a körülöttünk élőkben.

A Ma-uri testmunkában a páciens a „gyógyító”, akinek gondolatai, hiedelmei, előítéletei, szokásai, cselekedetei határozzák meg életét, személyes boldogságát és egészségi állapotát. Mi a „navigátor” szerepét töltjük be, aki hozzásegítjük a gyógyítót a harmónia átélésére.

A Mauri masszázs – A Ma-Uri szó jelentése: Fehér Fény gyermeke, gyökere tehát a polinéz szigetvilágban keresendő ősi közvetítő eszköz modern kifejeződése. Olyan zsilipek nyílhatnak meg, ami a test és a lélek közötti energiaáramlást segíti.A masszírozó a zene ritmusára meghatározott mozdulatokkal, lépésekkel, légzéssel folyamatos energiaáramlást hoz létre.A cél a harmónia kialakítása az ember és a természet között, valamint az ember teste és lelke között.