Fájdalomcsillapítás masszázzsal

Ízületi gyulladás kezelése masszázzsal

Az ízületi gyulladás kezelése masszázs segítségével

Az ízületi gyulladás szinte minden korosztálynál megtalálható, és ez az egyik legfájdalmasabb és legbénítóbb betegség, még a mai előreha­ladott világunkban is. A tudomány segítségével elutazhatunk a Hold­ra, vagy képeket készíthetünk más bolygókról, de sajnos ugyanez a tudomány mind a mai napig képtelen volt orvosolni az ízületi gyulla­dás okozta rokkantság számának fájó növekedését.

A probléma megoldásához ismét térjünk vissza a természet nyúj­totta egyszerűséghez. Aknázzuk ki újból a masszázs varázslatos gyógyító erejét. Nagyon sok olyan emberen tudtam sikeresen segíte­ni, aki látszólag ebben a betegségben szenvedett, és remélem, hogy ez a jó hír eljut majd mindenkihez a világon, akiket ízületi gyulladás gyötör. A világ minden tájékáról érkező köszönőlevelek azt igazol­ják, hogy sikerült ezt a hírt előző könyveim segítségével egyre több emberhez eljuttatnom. Mindannyian hálásak voltak az útmutatásért, mely látszólag hihetetlen módon, de megszüntette szenvedésüket.

Gyerekek is végezhetik a kezelést

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek teljesen ösztönösen élnek a masszázs nyújtotta lehetőségekkel, ha egyszer már megis­merték. A gyerekek nagy többségét boldogság tölt el, ha szülei vagy a saját lábának masszázsterületeit masszírozhatja, és megkeresheti rajta az érzékeny pontokat, illetve a hozzájuk tartozó szerveket.

A c-vitamin, a baktérium és az ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás kialakulásában igen nagy szerepe van a különféle vitaminok hiányának. Tudományos kutatásokban kimutatták, hogy ha állatoktól több hétre megvonták a C-vitamint, majd bakteriális fertő­zésnek tették ki őket, akkor végeredményként a kutatók mindig ízületi gyulladást regisztráltak. A véráramba bekerült baktériumok az ízületekben rakódnak le elsőnek. Mivel a szervezet megpróbálja ki­védeni a behatást, ezért kalciummal veszi körbe azokat. Ennek a kö­vetkezménye ízületi merevség, fájdalom és duzzadás lesz. Olyan ese­tekben, amikor az állatokat C-vitaminban gazdag táplálékkal látták el, akkor a befecskendezett baktérium nem volt képes a véráramba bekerülni, hanem csak gennyes kelést hozott létre a befecskendezés pontjánál, amit így nagyon könnyen el lehetett távolítani.

Soha ne adjuk fel!

Azt szeretném elérni, hogy sohase adják fel, még az olyan látszólag kilátástalannak tűnő esetekben sem, mint például az ízületi gyulladás. Ne felejtsük el, hogy mindig van remény! Most érkeztünk el arra a pontra, hogy megtanulják, hogyan szüntethetik meg maguknak vagy másoknak az ízületi gyulladással járó fájdalmakat. Ismerjük meg azo­kat a masszázspontokat, melyeknek masszírozásával felébreszthetjük azt a varázslatos gyógyító erőt, ami képes az egész évben folytatott szegé­nyes táplálkozás miatt visszafejlődött ízületeket is új életre kelteni.

A mélyizomkezelés alkalmazása az ízületi gyulladás gyógyítására

Él egy hölgy Angliában, aki nagyon sok ízületi beteget gyógyított meg az általa izomterápiának nevezett eljárással. A hölgyet Gerry Hammer-nek hívják, és a módszert akkor fedezte fel, amikor a de­réktól lefelé jelentkező bénulását próbálta meggyógyítani. Elmondá­sa szerint elhalt ideg vagy izomzat nem létezik. A túlterhelt izmok egy idő után feszessé válnak, ami megakadályozza bennük a vér tökéletes áramlását.

A módszer hasonlít a masszázskezelésére, csak annyi különbséggel, hogy itt jó mélyre le kell hatolnunk közvetlen a csontozatokhoz ta­padó izmokhoz. Amikor ezeket az izmokat megérintjük, néha olyan érzésünk lehet, mintha köveket tapintanánk, melyeket képtelenség életre kelteni, pedig felélesztésükhöz csak az őket tápláló véráramlást kell helyreállítani. Amikor ez sikerült, az izmok újból elkezdenek tö­kéletesen működni, s az általuk okozott bénító fájdalmak szinte azon­nal megszűnnek.

Nem az idegek, hanem az izmok felelősek a bénulásért

Az izmoknak mindig lágyaknak és rugalmasaknak kell lenniük. Ezzel ellentétben bénult embereknél az egyes izmok teljesen meg vannak keményedve, szárazak, az izomrostok teljesen összetapadtak, és szin­te lehetetlen újból szétválasztani. Gerry Hammer szerint a bénulá­sok valódi okát nem az idegekben kell keresnünk, hanem az izmok­ban. A bénulás állapota akkor áll be, amikor a feszes izom végleg el­záródik a tápláló vérkeringéstől. Amikor a friss artériás vér nem tud belépni egy izomcsoportba, elkezdődik a sorvadás, és egy idő után az izom teljesen megkeményedik. A vérkeringés elzáródásával az iz­mokat nedvesen tartó nyirokfolyadék szabad keringése is megszűnik, ami idővel a rostok összetapadásához vezet. Ennek hatására ellenál­lás lép fel, és azok az izomcsoportok, melyeknek függetlenül kellene mozogniuk, összeragadnak.

A mélyizom-masszázs olyan esetekben is sikert érhet el, ahol egyébként már minden remény elszállt a gyógyulásra. A masszázsterápiá­val való ötvözése tovább fokozza a felépülés lehetőségét, és meglepő eredményekkel szolgálhat, főleg ott, ahol már elég nagymértékű az izomelhalás aránya — bár szerintem sem létezik elhalt izom vagy ideg, hanem csak arról van szó, hogy a keringés valami oknál fogva elzá­ródott az adott területen, ezért életre keltésükhöz nincs másra szük­ség, csak helyreállítani a vér és a nyirokfolyadék tökéletes áramlását. Fizikai kezelések és terápiák nem elegendőek olyan esetekben, ahol az izmok már teljesen megkeményedtek. Ilyenkor már szükség van az izmok közvetlen masszírozására is, amit viszont csak bizonyos módon tehetünk meg.

Tegyük fel, hogy egy izom már jó ideje nem jut hozzá az éltető energiák áramlásához. Ennek következtében idővel egyre jobban el­veszítette rugalmasságát és lágyságát, ami fokozott fájdalommal pá­rosult. Ez a fájdalom azért keletkezik, mert az izom nem képes többé az ízületet megmozdítani, hanem csak folyamatosan összehúzza an­nak szövetét. Amikor megszűnik a feszesség, az ízület képes kijavítani a keletkezett sérüléseket, melynek hatására a fájdalom és a merevség végleg eltűnik. Ilyen előrehaladt állapotokban a masszázs egyedüli alkalmazása már lehet, hogy nem elegendő, de a mély-izom-masszázzsal összekapcsolva, kezelésünk mégis sikeres lehet.

Hogyan segíti a mély-izom-masszázs az ízületi gyulladást?

Ebben a részben egy kicsit eltérünk attól az úttól, melyen keresztül a reflexmasszázst eddig megközelítettük. Az elsorvadt izmok újraélesz­tésénél ugyanis nagyon mélyre kell nyúlnunk ujjainkkal a masszázs során. Ahogy azt már az előbb is kifejtettem, amíg életben vagyunk, egyetlen izom vagy ideg sem halhat el végérvényesen. Viszont az éle­tet adó vér és nyirokfolyadék hiányában ezek az izmok megkemé­nyednek. Ahhoz, hogy az izomkötegeket újra rugalmasakká, puhákká tegyük, addig kell azokat masszíroznunk, míg az életet adó vérkerin­gés újra el nem indul bennük. Egyes esetekben ez igen hosszú ideig is eltarthat, de megéri a fáradságot, ha problémánktól végérvényesen meg akarunk szabadulni. A legtöbb esetben azonban szinte az első kezelés után észre fogjuk venni a változásokat.

Az izommasszázst mindig azon a területen kezdjük el, ahol az ízü­leti gyulladásunk van. Ujjainkkal a terület közelében jó mélyen nyom­kodjuk meg az izmokat, legyen az akár a kézen, a lábon vagy bárhol a testünkön. Tapintsuk ki ujjunkkal, hogy milyen az ott található izmok állaga, rugalmasak, vagy kemények. Ha a csont közeli izmokat érez­tük feszesnek és keménynek, akkor a masszázs helyes elvégzésekor ujjunkat jó mélyen nyomjuk be a húsba, és próbáljuk meg így elérni azokat. Kezdjük el dörzsölni, de mindig keresztirányba, hasonlóan a gitárhúr pengetéséhez, csak kissé erőteljesebben, és sohasem velük egy vonalban. Az elő kezelésekkor ez fájdalommal is járhat, de ne fe­lejtsük el, hogy a sorvadozó izmaink vérkeringését csak így lehet fel­éleszteni.

Gerry Hammer módszerében a második és harmadik szinten el­helyezkedő izmokat kezeljük, ellentétben a hagyományos masszázzsal, ahol csak a bőr alattiakat dolgozzák meg. Tartsuk mindig ész­ben, hogy ennél a technikánál már nem masszázspontokat nyomogatunk, ezért a nyomás erőssége sokkal nagyobb legyen.

A belső elválasztású mirigyek jelentősége

Az ízületi gyulladás okának kezelésében fontos megvizsgálnunk a bel­ső elválasztású mirigyek működését. Ugyanis, ha ezek közül a miri­gyek közül egy vagy akár több hibásan működik, akkor az valamilyen probléma forrásául fog szolgálni szervezetünkben. Az agyalapi és a tobozmi­rigy pontjait a homlok közepén, illetve az orr alatt találjuk. A nemi mirigy területei a fejtetőn és az áll közepén helyezkednek el, valamint ugyancsak a fejtetőhöz közel találjuk a mellékvese és a hasnyálmirigy zónáit is.

Összes ujjunkat együttesen használva, , alkalmazzunk állandó nyomást ezekre a masszázsterületekre, miközben lassan számoljunk el hétig. Ezután ke­zünk középső ujjaival csak azokat a masszázspontokat masszírozzuk meg, amelyeket érzékenynek találtunk.

Most térjünk rá a külső el­választású mirigyek testünkön elhelyezkedő masszázspontjait. Nyomásu­kat végezhetjük ujjunkkal, de használhatunk kézi masszírozót vagy hengert is, mellyel egyszerre nagyon sok pontot vagyunk képesek in­gerelni.

Hogyan serkentsük természetes módon a kortizon termelődését?

Szervezetünkben a kortizon nevű molekula a fájdalomcsökkentést se­gíti elő. Amikor bizonyos mirigyeket ingerlünk, akkor ezzel azt vált­hatjuk ki, hogy a mirigyek természetes kortizont válasszanak ki vé­rünkben. Mindannyian ismerjük, milyen káros mellékhatásai vannak a mesterséges kortizon befecskendezésének szervezetünkbe. A miri­gyek által termelt kortizon viszont mellékhatások nélkül képes a fáj­dalom gyors csökkentésére.

Vizsgáljuk meg tüzetesen, és vegyük észre a derékhoz kö­zel, az első és második keresztcsigolya között található pontot. Nyom­juk meg úgy, hogy a nyomás erőssége az elején gyenge legyen, majd fokozatosan növeljük hét másodperc időtartamban. Ennek az inger­lésnek a hatására mirigyünk elkezdi a természetes kortizon kiválasz­tását vérünkbe.

Mivel a legtöbb olvasó valószínűleg nem tudja, hogy melyik pon­tosan az első és a második keresztcsigolya, ezért szeretném röviden elmagyarázni, pontosan hol találhatók. Keressék meg ujjukkal a fark­csontjukat, és puhán kitapintva az egyes csigolyákat, haladjanak las­san felfelé. A gerinc végétől számolva úgy három ujj szélességre talál­ni fognak egy nagyon érzékeny pontot. Ez az a pont, amit kerestünk, és most, hogy megtaláltuk, az előbb leírt módon kezdjük el az in­gerlését. Háromszor egymás után végezzük el a hét másodperces fo­lyamatos dörzsölést, és fájdalmunk szinte varázsütésre eltűnik majd. A módszer bármilyen fájdalom esetén, ahol a kortizon segíthet, használható, mint például az ízületi gyulladás, az asztma és a bursitis (nyáktömlőgyulladás).

Hogyan sikerült a bursitis okozta fájdalmat csökkenteni?

Kedves masszázs.eu!

A masszázst tartom a legcsodálatosabb természetes gyógymódnak, amiről az ember valaha is álmodhatott. éven keresztül kezeltem folyamatosan magamat, két éve pedig már a barátaimat és a szomszédaimat is gyógyítom ezzel a nagyon egyszerű eljárással. Amiért igazán hinni kezdtem ebben a módszerben, az a következő volt: vállam nyáktömlőgyulladástól szenvedett, valamint húsz éven ke­resztül szegecsek voltak az egyik bokámban, mely nagyon sok fájdalommal járt együtt. Egy szó, mint száz, évekig nem tudtam megszabadulni a fájdalomtól és a duzzadásoktól. Meglepetésemre már az első két masszázskezelés után javulást tapasztaltam vállam állapotában, a harmadik kezelés után pedig bokám fájdalmai is csökkentek. Azóta végérvényesen kigyógyultam a nyáktömlőgyulladásból.

Komáromi Anett

Egy ízületi gyulladás gyógyulásának története

Kedves masszázs.eu!

Szeretném önnek elmesélni a masszázzsal elért sikerei­met.

Tizenhét éves korom óta ízületi gyulladástól szenvedek, most pedig már 46 éves vagyok, és ez az első alkalom, hogy fájdalmaimat sikerült megszüntetnem. Ennek örömére ko­paszodó férjem kipróbálta az ön által javasolt módszereket, melyek eredményeképpen megállt a hajhullása, és haja újból nőni kezdett. Szeretnék önnek mindent megköszönni, és Is­ten áldja meg jóságáért.

György Sára

Kedves masszázs.eu!

Egyik nap egy Róza nevű hölgy úgy jött be rendelőmbe, hogy szinte már alig tudott járni. Abban is segítenem kellett neki, hogy be tudjon ülni a székbe. Amikor bal lábán lazán megérintettem a torokhoz, a nyakhoz és a pajzsmirigyhez tartozó pontokat, majdnem kiugrott a székből, amiből rög­tön sejtettem, hogy itt lesznek a gondok. Derékfájásokra is panaszkodott, melyek néhány perc dörzsölés után teljesen megszűntek. A harmincperces kezelés végén a hölgy saját lá­bán távozott rendelőmből, minden fájdalma megszűnt. Az­óta rendszeresen ellenőrzöm állapotát, s tudom, hogy a fájá­sok nem tértek többé vissza.

Mielőtt eljött volna hozzám, már két orvosnál is járt, és három hete nem dolgozott. Az orvosok reumás ízületi gyul­ladást állapítottak meg nála, amire kapott néhány pirulát, melyek egyáltalán nem segítettek a gondján.

Azóta újra dolgozik, életerős és boldog. Előtte sohasem találkoztam vele, de gyógyulásának örömére, múlt április­ban meginvitáltam ötvenedik házassági évfordulómra, mely­re egész családjával eljött, és rendkívül jól szórakoztunk.

Mély tisztelettel,

Kovács Katalin

A csípő és az isiász különleges masszázspontjai

A láb- és derékfájások csökkentésének egyik igen hatékony módja a csípőn körben elhelyezkedő masszázspontok masszírozása. Az ízületi gyulladással együtt járó fájdalmat a far külső szélén található igen ér­zékeny pontok segítségével orvosolhatjuk.

Mivel mindannyiunk teste egy kicsit más, ezért ezeket a pontokat mindannyiunknak magunknak kell megkeresnünk. Az előbb említett területen akár több olyan pontot is találhatunk, melynek érintése kel­lemetlen érzéssel párosul. Bármikor, amikor egy ilyen masszázspontra bukkanunk, azonnal álljunk meg, és a már jól megismert dörzsölési módszerrel kezdjük el annak kezelését. A masszázsgörgő használata so­kat segíthet a pontok gyors megkeresésében.

A néha borzalmas fájásokkal járó isiász kezelését a sarok padozatán található pontokkal kezdjük. A hatékonyabb kezelés érdekében a kézi masszázsbot használata ajánlott, de más tompa eszköz is megteszi. Ha tényleg isiászunk van, akkor a sarkunkon azonnal megtaláljuk majd az ahhoz tartozó érzékeny pontot. Amikor megtaláltuk, folyamatos nyo­mást és dörzsölést alkalmazva nagyon gyorsan csökkenthetjük, vagy akár meg is szüntethetjük az isiásszal párosuló fájdalmakat.

A következő pont a csípőízület közelében található. Mozgassuk meg lábunkat, és keressük meg azt a helyet, ahol a csípőnk követi a láb mozgását. Nyomkodjuk meg ezt területet, és keressük meg az itt található fájó pontot, melyet hüvelykujjunkkal vagy egy másik ujjunk­kal jól dörzsöljünk meg. Ebben a pillanatban olyan érzésünk támad­hat, mintha égő fáklyát nyomtak volna csípőnkbe, de ne aggódjunk, mivel hamarosan érezni fogjuk, ahogy a fájdalom csökken, majd las­san akár meg is szűnik.

A masszázs fokozza a kényelemérzetet

Kedves masszázs.eu!

Amióta férjemnek vírusos agyhártyagyulladása volt, azóta ál­lapota csak egyre romlott. Mivel már az orvosok sem tudtak segíteni, ezért két héttel ezelőtt úgy döntöttem, kipróbáljuk a masszázst.. A kezelések hatására végre újra meg tudta fogni mindkét kezével a nyakát, amire már két éve képtelen volt. Újra visszanyerte a színét, és depressziós hangulata is elmúlt. A masszázsnak köszönhetően egész szervezete a gyógyulás útjára lépett, amit évekkel ezelőtt szinte lehetet­lennek tartottam.

Hála a helyes táplálkozásnak, a vitaminoknak, valamint a józan észnek és a masszázskezeléseknek, ma mind a ketten jobb egészségnek örvendünk, mint az elmúlt években bármikor

Isten áldja meg!

Kedves masszázs.eu!

Éveken keresztül alacsony volt a vércukrom, és már teljesen elfelejtettem, milyen az, amikor az ember tökéletes egészség­nek örvend. Ekkor kezembe került az egyik masszázzsal foglalkozó könyve, és a benne leírt technikák révén újra jól érzem magamat. Korábban ízületi gyulladásoktól is szenved­tem, és könyvét tanulmányozva rájöttem, hogy a két beteg­ség bizonyos fokon összekapcsolódik. Még mindig keresem a csodagyógyszert, mely visszaadhatja kicsattanó egészsége­met, és remélem, hogy ebben a varázslatos masszázseszkö­zök nagy segítségemre lesznek.

Hamvas Nagy Erika

A térd masszázs-pontjai

Nagyon sok olyan ember megfordult már nálam, akik térdfájásra kértek tőlem segítséget. Úgy tűnik, bizonyos esetekben, szinte ok nél­kül megfájdulhat térdünk, melyet aztán képtelenség megszüntetni, és ez azért van így, mert ezek az emberek még nem fedezték fel a masszázs nyújtotta lehetőségeket, valamint az általa felélesztett va­rázslatos gyógyító erőt.

Gyógyír táncosoknak

Nem olyan rég egy táncos összejövetelen vettem részt, ahol egyik barátnőm megkért, táncoljak férjével. Kicsit később elmondta, hogy azért nem tud táncolni, mert nagyon fáj a térde, és ez az állapot a táncolástól csak rosszabbodott volna. Szegény már attól rettegett, hogy fel kell hagynia az egyik legkedvesebb hobbijával, a népi tánccal is. Kezemet térdére helyeztem, és úgy négy centiméterrel a térdkalács felett hüvelykujjammal és középső ujjammal nyomást gyakoroltam néhány másodpercig a területre. Meglepetéssel tapasztalta a fájda­lom hirtelen megszűnését, és az este hátralevő részében újra hódol­hatott táncszenvedélyének. Néhány nap múlva, amikor újra találkoz­tunk, érdeklődtem térde felől, és nagy örömmel újságolta, hogy azóta azt is elfelejtette, hogy valaha problémája volt vele.

Jómagam, mielőtt még nem ismerkedtem meg a masszázzsal, meleg ecetes borogatást használtam térdfájásom megszüntetésére. Ez a módszer nagyon jól működik, mint kiegészítő kezelés, ha szükséges­nek találják. Praxisom során még nem találkoztam olyan személlyel, akinek a helyes reflexmasszírozás — azaz a térd feletti és alatti masszázs­pontok nyomása — mellett bármilyen más módszert használnia kellett volna térdfájásának végleges megszüntetésére.

A térdünkre háruló feladatok

Elgondolkoztak-e már azon, hogy térdük mennyi munkát végez na­ponta? Ez a precíz műszer az isteni tervezés egy csodálatosan bonyolult megtestesülése, ami természetesen testünkre is ugyanígy igaz. Nem csoda tehát, ha túlterhelés hatására ezek a kifinomult eszközök felmondják a szolgálatot. Minden sportolónak meg kellene tanulni, hogyan lehetséges a masszázspontok egyszerű megnyomásával új élet­erőt irányítani ezekbe a legyengült területekbe. Ennek révén térdünk állapota is normalizálható, csak a megfelelő pontok segítségével meg kell nyitni a tápláló energiák szabad áramlását.

Egy térdfájás gyors megszüntetésének története

Múlt évben, amikor a gyerekeimet meglátogattam, vejem el­mesélte, hogy nagyon sokszor szenved térdfájásoktól. Mivel ideje nagy részét íróasztal mellett tölti, így egyértelmű volt, hogy a probléma nem a túlzott megerőltetésből származik (hanem inkább a mozgáshiányból). Odasétáltam hozzá, és kezemet könnyedén a térdére helyeztem, majd hüvelykuj­jammal és egyik ujjammal hét másodpercre megnyomtam a térdkalács felett található két masszázspontot, majd ugyanennyi ideig a térd alattit is megdörzsöltem. Csodálkozva tapasztal­ta a fájdalom gyors megszűnését, miközben másik térdén is elvégeztem a kezelést. Gyorsan megtanítottam, hogyan tud­ja maga is elvégezni ezt a roppant egyszerű eljárást, abban az esetben, ha a fájások kiújulnának. Ez pontosan egy évvel ezelőtt történt, és értesüléseim szerint mai napig nem volt szüksége reflexmasszázsra, mert az általam adott kezelés óta térdfájásai teljesen megszűntek.

A térdmasszázspontok masszírozása

Ha fáj a térdünk, akkor odahaza a következőképpen végezhetjük el a masszírozást. Jobb kezünk hüvelyk- és középső ujját helyezzük a jobb térdcsont felett kétoldalra, és keressük az érzékeny pontokat. Már kis nyomás esetén is azonnal meg fogjuk találni azokat érzékenysé­gük miatt. Most hét másodperc időtartamig alkalmazzunk folyamatos nyomást a területekre, melynek erőssége olyan nagy legyen, amit még könnyedén el tudunk viselni.

Amikor ezzel készen vagyunk, a térd alatti pontok következnek. Két ujjunkkal keressük meg a térdcsont alatt található puha bemélye­dést, amit valószínűleg nagyon érzékenynek fognak találni. Egyenle­tes és elviselhető nyomással ingereljük a területet úgy hét másodpercig. Bármilyen térdfájás esetén ez a kis egyszerű eljárás elegendőnek fog bizonyulni a fájdalom gyors megszüntetésére.

Hogyan szűnt meg ízületi gyulladásom és fejfájásom?

Kedves masszázs.eu!

Körülbelül egy éve használom rendszeresen a masszázs kezeléseit, melynek hatásai rendkívül biztatóak. Az orvosok ízületi gyulladást állapítottak meg gerincemben, és a ref­lexmasszírozásoknak köszönhetően, pontosan egy éve már, hogy nem kellett a gyógyszerekhez nyúlnom. Ami nagyon érdekes, hogy ezzel egy időben a fejfájásom és egyéb általá­nos fájdalmak is végérvényesen megszűntek. Nagyon szépen köszönöm.

Mély tisztelettel,

Dolmány Beáta

Hogyan fokozhatjuk az ujjak által kifejtett nyomást?

Ha ujjaink nem elég erősek, és szeretnénk a nyomás erősségét fokoz­ni, akkor középső ujjunkat helyezzük a mutatóujjunkra, majd ismé­teljük meg újra a kezelést. Ez a kis trükk más masszázspontoknál is ha­tékonyan alkalmazható.