Fájdalomcsillapítás masszázzsal

Csuklóízületi fájdalmakat lehet masszírozással gyógyítani? Igen!

A csuklóízület fájdalmának enyhítése masszázzsal

A csuklóízületi betegségek tünetei sok esetben nagyon fájdalmasak lehetnek, melyet a megerőltető kézmozgások válthatnak ki. Ez a betegség úgy is kialakulhat, hogy a csuklóban futó inak megduzzad­nak, és összenyomják a benti csatornákban futó idegeket. Az inak túl­erőltetéséből eredő duzzadás megnyomja a hüvelyk- és a többi ujjat mozgató idegeket, melyek így teljesen legyengülnek. A gyenge ide­gek pedig egy idő után nem működnek megfelelően. Amikor ez meg­történik, égető, szúró fájdalmat és zsibbadtságot érezhetünk kezünk­ben.

Az első dolog, amit ilyen helyzetben tennünk kell, a kéz és a csuk­ló teljes ellazítása. Ezután keressük meg tenyerünk közepén a hasi idegközpont masszázspontját. A keresés megkönnyíté­se érdekében tegyük egyik kezünket a másik tenyerünkbe, és annak hüvelykujjával érintsük meg a középpontot. Pontosan itt fog elhelyez­kedni a hasi idegközpont reflexpontja, melynek ingerlésével bizonyos idegcsoportok könnyedén megnyugtathatók. A terület összecsípésé­vel és dörzsölésével ellazíthatjuk egész szervezetünket, beleértve ter­mészetesen a csuklóízületet is.

A masszázspont nyomása közben lassan lélegezzünk be, és hétig el­számolva tartsuk bent a levegőt. Ezután szüntessük meg a nyomást, illetve ezzel egy időben lélegezzünk ki. A folyamatot mindkét kézen ismételjük meg háromszor egymás után.

Ha kezünk dagadt és fáj, akkor talpunkon keressük meg a hasi idegközpont masszázspontját, és ott alkalmazzuk a kezelést.

A fájdalom enyhítése a masszázspontok segítségével

Az inak vérkeringésének fokozása érdekében jól masszírozzuk meg csuklónkat. A hajlásnál kialakult csuklóráncok környékén találni fo­gunk egy nyomáspontot, mely elöl és hátul is jelentkezik. A terület a ráncvonalak felezési pontjában helyezkedik el, és egyszerre ingerel­hetjük mindkét oldalon.

Ennek hatására javul az inakat tápláló vérkeringés, és ez segít a duzzadás megszüntetésében, valamint fokozza a kenőfolyadék csuk­lón történő áthaladását, ami enyhíteni fogja a fájdalmat. Most halad­junk kicsit fentebb a karon, és keressük meg a csuklótól úgy 6 cm-re elhelyezkedő második masszázspontot. A keresését megkönnyíthetjük, ha három ujjunkat közvetlenül a csukló alá helyezzük, s máris a pont környezetében van az utolsó ujjunk. Ezt a pontot is nyomhatjuk kí­vülről és belülről is egyszerre. A nyomás hét másodpercig tartson, majd pihentessük ugyanennyi ideig. Ismételjük meg az ingerlést tíz­szer egymás után mindkét csuklónkon, valamint a kezelést többször végezzük el a nap folyamán.

A csuklófájások kezelésével kapcsolatban azt tapasztaltam, hogy a most megismert második pont sokkal hatékonyabb a teljes gyógyu­lás szempontjából, mivel ingerlése kihat a karra, a vállra és a hátra is. A váll tetején található masszázspont nyomásával szintén ellazíthat­juk csuklónkat. Ezt a pontot úgy kereshetjük meg, hogy felemeljük karunkat, és a váll külső oldala felé haladva érezni fogunk egy bemé­lyedést. Ha megtaláltuk, gyakoroljunk hét másodperces nyomást a te­rületre. Ujjunkat dörzsölés közben körkörösen mozgassuk, és lassan haladjunk a nyak irányába.

A vállban található feszültségek kezelésénél érdemes a masszíro­zást elvégezni a gerinc vonalában található harmadik és negyedik masszázspontnál is, valamint közvetlenül a lapocka felett. A pontokra kifejtett nyomás kezdetben gyenge legyen, majd fo­kozatosan növeljük.

A fájdalom enyhítésére most is kiválóan alkalmazható a hüvelyk­és mutatóujj között feszülő bőr nyomása. Ezt a pontot a csípés vagy a nyomás és dörzsölés módszerrel ingerelhetjük a leghatásosabban. A kezelés időtartama egy-két perc legyen, és ha szükséges, megismé­telhetjük többször is egymás után.

Hogyan tudta Éva asszony elkerülni csuklóműtétjét?

Éva asszonynak nagyon erős kéz- és csuklófájásai voltak, il­letve éjszaka rendszeres kézzsibbadásra ébredt, mint amikor valaki elfekszi a kezét, de nem tudja azt újraéleszteni. Azon­nal felhívta orvosát, aki csuklóoperációt javasolt mindkét ke­zére.

Mivel a fájdalmak miatt már dolgozni sem tudott, ezért úgy döntött, mielőbb végrehajtatja kezén a műtétet. A műtét előtt A. asszonyt meglátogatta lánya, aki megkérdezte tőle, hogy nem próbálta-e lefekvés előtt masszázzsal enyhíteni fájdalmát. Édesanyja úgy döntött, kipróbálja lánya javasla­tát, mivel korábban már ő is olvasott a masszázs jó hatá­sairól.

Lánya megmasszírozta kezét, karját, vállát és körbe a há­tát. A kezelés közben felfigyeltek egy görcsös területre A. asszony hátán, közvetlenül a lapocka felett, ami olyan volt, mintha az izom be lenne dagadva. Lánya jól átmasszírozta a görcsöt, majd egy csókot nyomott édesanyja arcára, és jó éjszakát kívánva átment a másik szobába lefeküdni.

Reggel Éva asszony kézzsibbadás nélkül ébredt, illetve a merevség és a fájdalom is lecsökkent kezében. Amikor lánya felébredt, örömmel újságolta el neki, hogy minden fájása el­múlt. Úgy döntött, mégsem vág bele a műtétbe, hiszen most már tudta, hogyan kezelje kezét, ha a fájások kiújulnának. A. asszony azóta rendszeresen alkalmazza a masszázst, il­letve más jellegű megelőző programokat. Ennek köszönhe­tően sohasem került sor a betervezett műtétre, és a hölgy csodálattal tekint a masszázs varázslatos gyógyító erejére.

Egyik barátnőm babákat gyárt, és kezének túlterhelése miatt nála is megjelentek a csuklófájás tünetei. A gondok elkerülése és csökken­tése végett ajándékoztam neki egy golyót, mely segít az ujjak megerő­sítésében, illetve megmasszíroztam a kéz, a kar, a hát és a lapocka masszázspontjait. A lapocka körüli rész kulcsfontosságú masszázsterülete­ket hordoz a csuklófájások megszüntetésére, ezért keressük meg az itt húzódó fájó, valamint érzékeny pontokat, és ha találnunk ilyet, akkor jól masszírozzuk át, a vérkeringés, illetve a gyógyító energia áramlásának helyreállítása céljából.

A masszázskezelés, valamint a csukló éjszakai bepólyázásának hatá­sára barátnőm kézfájása teljesen megszűnt, és újult energiával, gátló tényezők nélkül tud most már babáinak gyártására összpontosítani.

John Smith az Alaszkán dolgozó sebész elmondása szerint, nagyon sok halász keresi fel kézfájásra és zsibbadásra pa­naszkodva a lazachorgászat szezonjának közepén. A problémákat kortizoninjekcióval szokta enyhíteni, de mindig felhívja pácienseinek figyelmét, hogy a gyakori oltás további gondokat eredményezhet.

Pihenjünk egy kicsit, ha a csuklóízület fájni kezd

A cégvezetőknek szem előtt kell tartaniuk, hogy beosztottjaik akkor dolgoznak a leghatékonyabban, ha pihentek, kényelemben érzik ma­gukat és egészségesek. A csuklófájások kezelésének egyik leghatéko­nyabb eszköze a megelőzés. Munka közben tartsunk néhány perces szüneteket, amikor nyújtózhatunk, mozoghatunk egy kicsit. Ha ülő­munkát végzünk, mindig törekedjünk arra, hogy lábunkat ne rakjuk keresztbe az asztal alatt, valamint üljünk mindig egyenes háttal (ne dőljünk előre), ami elősegíti testünk jobb vérkeringését. Állómunka esetén a szünetben mindig üljünk le, és az előbb megismert masszázs­pontok segítségével lazítsuk el csuklónkat, karunkat. A lazítás foko­zásának érdekében kipróbálhatjuk a következő gyakorlatokat is.

Karemelés

Ha égető fájdalom jelentkezik csuklónkban és ujjainkban, vagy ha éj­szaka elfeküdtük kezünket, akkor rögtön emeljük fel karunkat, és az érzés rövidesen meg fog szűnni. Ilyenkor előfordulhat, hogy duzzadá­sok vannak a belső csatorna falain, melyek elnyomják a csuklón átfu­tó idegeket, és ez okozza a panaszokat. Ebben az esetben kifejezetten ajánlatos a most bemutatott eljárás alkalmazása.

Az ujjak mozgatása és megerősítése

Ujjainkat legyező alakban tárjuk szét, majd egyesével behajlítva zár­juk ökölbe kezünket. A ki-be csukogatást ismételjük meg hétszer egy­más után. Kezünket megrázva serkentsük a vérkeringést, illetve az összezárás nehezítésére tenyerünkbe helyezhetünk egy golyót.

Az inak duzzanatának és érzékenységének megszüntetése

Jobb kezünket helyezzük a bal kéz alá támasztékként, majd a bal kéz ujjait lazán hajlítsuk be a csukló felé, ezután pedig ismét egyenesítsük ki azokat. A ki-be hajtogatást most is hétszer egymás után végezzük el, majd ismételjük meg váltott kézzel. A nap folyamán kezünk és uj­jaink előrenéznek, amit ennek a gyakorlatnak a segítségével módosít­hatunk, s így segít ellazítani ujjainkat, valamint tovább fokozza a kéz vérellátását.

Alkarnyújtás

Üljünk le egy székre egyenes háttal, kezünk legyen a láb mellett, te­nyerünket helyezzük rá a szék ülőkéjére úgy, hogy a hüvelykujj kifelé nézzen, a többi ujjunk pedig hátrafelé (a szék támlája felé). Most könnyedén hajlítsuk hátra felsőtestünket — ez egy kicsit fájdalmas le­het, ezért ügyeljünk, nehogy túlfeszítsük az inakat. Tenyerünk tovább­ra is maradjon tökéletes érintkezésben az ülőkével, maradjunk ebben a helyzetben hét másodpercig, majd lazítsunk. Ismételjük meg a nyúj­tást kétszer egymás után.

Feszültségek oldása

A kézben és a csuklóban felhalmozódott feszültségek feloldásának másik módja, ha kezünket ujjainkkal szétterpesztve ráhelyezzük egy asztalra úgy, hogy tenyerünk tökéletesen felfeküdjön annak lapjára, miközben karunk maradjon teljesen egyenes. Felsőtestünket könnye­dén előrehajtva kézfejünket feszítsük neki az asztal lapjának, meg­nyújtva így ujjainkat és a csuklót. Ismét maradjunk így hét másodper­cig, majd a lazítás után még egyszer ismételjük meg a gyakorlatot.

A fásli és a sín használata

Alkarunk sínbe helyezése és befáslizása segít a csukló ellazulásában, illetve megnyúlásában, ezzel is serkentve a vérkeringést. Ha kezün­ket felfelé fordítjuk, és csuklónkat nem hajlítjuk be, akkor még sza­badabb véráramlást biztosíthatunk kezünkben.

A B6– vitamin megszabadít bennünket a csuklóízület fájdalomtól

Nagyon sok tudományos vizsgálatban kimutatták, hogy a naponta 50-200 milligramm mennyiségben elfogyasztott B6-vitamin nagymér­tékben csökkentheti csuklóízületi fájdalmainkat. A Németországban dolgozó dr. Hans Bock szerint a B6-vitamin csök­kenti az inaknál megfigyelhető duzzadást és az ezzel járó fájdalma­kat, valamint serkenti a testben termelődő kortizon előállítását. Hu­szonnyolc éves praxisában összesen öt olyan beteggel találkozott, aki­nek az előírt napi B6-vitamin-adag mellett műtétre lett volna szük­sége.

Ételeinket kiegészíthetjük természetes adalékokkal, melyek na­gyon sok B6-vitamint tartalmaznak, mint például a sörélesztő, a kor­patabletta, a barna rizs, a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, a méhpempő, a lucerna, a búzacsíra, a napraforgómag, a tonhal, a kü­lönböző babfélék, a zab, a csirkehús, a banán és a feketeligula-szirup, hogy csak néhányat említsek meg a sok közül.

Nagyon fontos megjegyezniük, hogy a masszázs NEM helyette­sítheti háziorvosukat. Ma már egyre több orvos egészíti ki praxisát a különféle természetes eljárásokkal, mint például a masszázs. Ha helyzetünk mégis kilátástalannak tűnne, és már minden reményünk elszállt, akkor se adjuk fel. Ennek igazolására szeretnék néhány olyan esetet bemutatni önöknek, ahol szinte minden módszer csődöt val­lott, és csak a masszázs tudott segíteni.

Radványi  úr már az összes specialistát felkereste, hogy krónikus csuk­lóízület-gyulladására megoldást találjon, de sajnos minden orvos a műtétet látta végleges megoldásnak. Ebbe viszont azért nem tudott beleegyezni, mert a műtét idejében egy golfbajnokságon kellett vol­na részt vennie, amit semmi esetre sem akart visszamondani. Azon­nali segítségre volt szüksége, hisz munkája állandó megterhelést rótt izomzatára, illetve csontozatára, mely fokozatosan legyengítette ke­zét, és zsibbadást okozott ujjaiban, aminek révén szorítása teljesen meggyöngült.

Felesége ezek után sem adta fel, és a következőt tanácsolta neki: — Mi lenne, ha kipróbálnánk a természet nyújtotta lehetőségeket kezed egészségének helyreállításában?

Ujjaival megnyomta a kézen, a csuklón, az alkaron, a vállon, a nya­kon és a háton található masszázspontokat. Ezenkívül teljes körű talp­masszázst végzett el férjén, jeget rakott duzzadásaira, valamint az ét­rendváltoztatás mellett komplex B- és C-vitamint szedetett vele rend­szeresen. A kezeléseknek köszönhetően Radványi úr eredményesen szere­pelhetett a bajnokságon, és azóta újra jó egészségnek örvend.

A masszázs segít az élet teljességének megélésében

Kedves Masszázs.Eu!

Nagyon sokszor szenvedtem jobb lábam isiászos fájdalmai­tól. Tizennégy alkalommal kerestem fel a gerincmasszőrt, de sajnos a kapott kezelések sem tudták megszüntetni problé­mámat. Családi orvosom pihenésképpen beutalt a kórházba, ahol további kezeléseket kaptam. Ez sem segített. Ezután egy idegsebészhez kerültem, aki tizenegyféle tesztet végzett el rajtam, de semmit nem talált. Őt követték a csontszak­értők, akik röntgenképeket készítettek csontjaimról. Ennek eredményeként három hónap alatt két kórházat is megjár­tam, de fájdalmam nem szűnt meg, sőt állapotom talán rosszabb lett, mint azelőtt.

Meglátogatott egy barátom a kórházban, és mesélt nekem masszázs szakértő ismerőséről. Megbeszéltem az illetővel egy ta­lálkozót, és… meglepetésemre a harmadik kezelés után fáj­dalmam csökkenni kezdett!

Úgy éreztem, csoda történt velem! Óriási érdeklődés fo­gott el, és azóta is rendszeresen járok a kezelésekre. Isten áldásának tekintettem a történteket, és azt szeretném, ha az egész világ megismerné ezt a roppant egyszerű eljárást, mely képes megszabadítani bennünket szenvedéseinktől, hogy új­ra jó egészségnek örvendhessünk, és az életet teljességében élhessük meg!