Fájdalomcsillapítás masszázzsal

Aranyér kezelése reflexológiával

Az aranyér kezelése masszázs segítségével

Az aranyér okozta fájások olykor elviselhetetlenek lehetnek, nem is beszélve a jelenlétük okozta kínos érzésről. Mindezek ellenére na­gyon sok betegemnek tudtam segíteni, hogy a masszázsterületek egysze­rű masszírozásával gondjától és a vele járó fájdalmaktól végérvénye­sen megszabadulhasson. A titok nyitja nem más, mint az érzékeny pontok megkeresése, illetve azok rendszeres masszírozása, és fájdal­maink szinte varázsütésre eltűnhetnek. A kitartóan végzett reflex­masszázsnak köszönhetően bárki megszabadulhat ettől a kellemetlen betegségtől.

Az aranyér valójában egy olyan visszér, mely a végbélen belül vagy kívül helyezkedhet el. A területhez tartozó reflexpont keresésekor először vegyük szemügyre talpunkat.

A lábreflexpontok masszírozása

A hüvelyk- és egy másik ujjunkkal nyomjuk meg a sarok csontos ré­szét, közvetlenül a párnázat felett. Találni fogunk itt egy boltozatos területet, melyet jól nyomkodjunk át, és keressük a fájdalmas ref­lexpontokat. Ezeknél a pontoknál az erő­sebb nyomás kifejtése miatt nagy segítségünkre lehetnek a kiegészítő masszázseszközeink. A kézi masszázseszköz igen hatékonyan használ­ható ennél a területen is. Természetesen nem az egész zónát fogjuk érzékenynek találni, csak néhány pontjának érintése okozhat majd kellemetlen érzést. Az aranyeret kiváltó megduzzadt erek csak a vég­bél bizonyos területein jelentkezhetnek.

Ha megtaláltuk a megfelelő pontot lábunkon, azonnal kezdjük el a kezelést, de ügyeljünk, hogy a nyomás nagysága kezdetben csak akkora legyen, amit még kényelme­sen elviselünk. Amikor készen vagyunk, lassan haladjunk fel a boka belső oldali csontján, és itt is masszírozzuk meg az esetleges érzékeny pontokat. Ujjainkkal és hüvelykujjunkkal jól dörzsöljük át a láb hátsó részét, valamint az Achilles-ín mindkét oldalát. Ha érzékeny terüle­tekre bukkanunk, mindaddig masszírozzuk, amíg a kellemetlen érzet teljesen el nem tűnik, még akkor is, ha fájdalmakkal jár. A teljes ke­zelést mindkét lábon végezzük el, valamint tapogassuk körbe a nagy­lábujj körmét, hátha fájó masszázspontokra bukkanunk. Nézzen utána a talpmasszázs technikáknak.

A kézreflexpontok masszírozása

Ha lábunk masszírozását befejeztük, térjünk át a kézen található masszázspontokra, melyek további segítségünkre lehetnek az aranyér ke­zelésében. Hüvelykujjunkkal nyomjuk meg a csukló felett található csontos területet. A tenyér oldaláról kezdjük el a masszírozást, és jól nyomkodjuk meg a csont felett és alatt húzódó zónákat. Most fordít­suk meg kezünket, és a csukló külső oldalát nyomkodjuk meg. Természetesen a masszázst mindkét kezünkön végezzük el. Saját gyakorlatomban több olyan esettel ta­lálkoztam, ahol ez az egyszerű technika teljesen megszüntette az illa­tő aranyerét. A farkcsonton szintén található egy reflexpont, amit a gyorsabb gyógyulás érdekében ajánlatos rendszeresen ingerelni. Bővebben olvashat a kézmasszázsról korábbi bejegyzéseinkben.

A sarok reflexpontjai

A végbél legfontosabb reflexpontjai a sarokpárna alatt helyezkednek el. Ha végbelünkkel vagy vastagbelünk alsó részével van gondunk, ak­kor ezt a területet olyan érzékenynek fogjuk találni, hogy szinte kép­telenség lesz megérinteni. Mindezek ellenére a masszázst el kell vé­geznünk, hogy megújult energiát és vért juttathassunk az érintett te­rületekre, s így a természet gyógyító ereje elvégezhesse munkáját. Az előbb már megemlítettük, de most ismét szeretném kihangsú­lyozni, hogy a sarok masszázspontjainak hatékony ingerléséhez jobb, ha masszírozó-eszközöket használunk, különösen akkor, ha bőrkeménye­dés is található az adott területen.

A pontok kitapogatásánál első lépésben természetesen ujjainkat használjuk. Vegyük sarkunkat a kezünkbe, majd ujjhegyünket mélyesszük be a sarokpárnába. Ha próbálkozásunk eredménytelennek bizonyulna, akkor a masszázsfésűvel vagy a kézi reflexmasszírozóval ismételjük meg az előbbi mozdulatot. Fogjuk két kezünkbe a fésűt, és egyik oldaltól a másikig haladva húz­zuk végig sarkunkon, különös figyelmet szentelve a sarok belső olda­lának, egészen fel a bokáig. A nehezen elérhető reflexpontok masszírozásának egy másik módja, ha sarkunkat végighúzzuk a széklába­kat összekötő fa peremén.

A masszírozáshoz tehát bármilyen eszközt használhatunk, csak az a fontos, hogy az érzékeny területeken tapasz­talható fájdalmat a rendszeres kezelésekkel minél hamarabb szüntes­sük meg. Ennek eredményeként csillapíthatjuk a reflexponthoz tarto­zó testrész fájdalmát, vagy jelen esetben elérhetjük az aranyér-vissza­húzódást. Talpmasszázs lapunkon rengeteg információt olvashat a helyes alkalmazásról, és a precíz technikákról.

Egy példa a közérzet gyors javulására

Kedves Szerkesztő! Én a saját bőrömön tapasztaltam meg a masszázs aranyérre kifejtett csodálatos hatását. Nemrég egy rossz mozdulat hatására azonnal éreztem, hogy aranyerem kissé kitüremke­dett. Az első kezelésekkel sikerült megszüntetnem a fájdal­maimat, és a duzzadás is visszahúzódott. Az ezt követő né­hány masszázs pedig teljesen helyreállította az állapotomat.

A helyes reflexpont fontossága

Kedves Szerkesztő! Az aranyér kezelésével kapcsolatban egy nagyon fontos ta­pasztalatra tettem szert! A láb belső részén elhelyezkedő pont nekem nem tudta megállítani a végbélvérzésemet, vi­szont közvetlen a sarokcsont felett találtam egy másikat, amit ön is ajánlott, melynek kezelésével viszont sikerült elál­lítanom a vérzést.