Masszázs eszközök

Lábmasszírozót venne? Itt megnézheti.

Tekintsék meg a lábmasszírozó eszközt. Használata roppant egysze­rű, mégis olyan nagymértékben segíti a gyógyulást, hogy nem akar­nak majd nélküle meglenni. Helyezzük a masszírozóeszközt a padló­ra, nagyon hasznos, ha szőnyegre tesszük, mert megakadályozhatjuk az elcsúszástól. Mindkét talpunkat tegyük a lábmasszírozó tetejére, és oda-vissza görgessük rajta őket. Ezzel a módszerrel a test legtöbb talpon lévő masszázspontját képesek lesznek megmasszírozni. Némi gyakorlattal, ezekkel a kis tarajokkal a gerinc vagy a szem stb. menetén elhelyezkedő masszázspontokat is megmasszírozhatják. Ennek az esz­köznek a középpontjában kialakítottunk egy-két kiemelkedő fogacs­kát, mely segít az egyes mélyebben elhelyezkedő, nehezebben elérhe­tő masszázspontok megtalálásában.

Amikor például a televízió előtt ülünk, szinte felbecsülhetetlen ér­tékkel bír ez a kis reflexmasszírozó eszköz. Dőljenek hátra a székben, és lazítsanak, helyezzék lábukat a masszírozóra, és masszírozzák ki belőle a fájásokat és a fáradtságot. Eleinte ne használják túl hosszú ide­ig! Előfordulhat, hogy olyan pihentnek fogják magukat érezni, mint amilyennek már évek óta nem. Sokan számoltak be arról, hogy fogal­muk sem volt, milyen lehet egy jól átaludt éjszaka, míg a masszázst alkalmazni nem kezdték. Soha ne feledjék, hogy igazából csupán a természetet segítik a test természetes módon történő megfiatalítá­sában.

A nyomás célja

A reflexpont megnyomásával az izmok, illetve a véredények helyi összehúzódást, vagy más lágy szövetek összezsugorodását szeretnénk megszüntetni. A masszázs a helyi rövidzárlatos idegek helytelen áramköreit képes megszakítani. A masszázs felerősíti a nyirokel­vezetést, és növeli a vérellátást. Felszabadítja a salakanyagokat, me­lyek egyes testterületeken olyan mértékben felgyülemlettek, hogy kel­lemetlen közérzetet vagy fájdalmat okoznak.