Masszázs és nemiség

Masszázs és nemi mirigyek

A masszázs és a nemi mirigyek

A nemi mirigyeket, vagy a reproduktív mirigyeket a legkönnyebb újra egészséges állapotba hozni. El sem tudják azonban képzelni, hacsak nem tapasztalták már, milyen szörnyű fájdalommal járhat ezeknek a szerveknek az alultápláltsága.

Sajnos túlságosan sok olyan operációt hajtottak eddig végre, mely során ezeket a női szerveket eltávolították. A férfiaknál az orvosok a prosztatát távolítják el operációval, pedig sok esetben természetes gyógymódokkal is meg lehetett volna gyógyítani ezeket a szerveket.

A masszázs varázslatos gyógyító erejével számtalan ilyen beteg­ségben szenvedő nőt és férfit kezeltem már. Terméketlenséget, impo­tenciát és a prosztatabetegségeket egyaránt sikerült legyőzni az egyes reflexpontok nyomásának és masszírozásának egyszerű módszerével. Nagyon sok levélben számolnak be a betegek arról, hogy a masszázs segített nekik a nemzőképtelenség legyőzésében.

Elengedhetetlen a nemi élet

Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeres nemi élet fontos szerepet ját­szik az egészségmegőrzésben. Hogyha reproduktív szerveink betegek és helytelenül működnek, illetve, ha pszichés vagy érzelmi gondoknak vagyunk kitéve, akkor nem vagyunk képesek normális, kielégítő szexuális tapasztalatra.

A szex az állatvilág egyik legerősebb motiváló ereje, és az ember esetében még az új élet teremtésének lehetőségénél is nagyobb sze­repet játszik. Amikor a nemi vágy csökken, ez azt jelenti, hogy egyik- másik belső elválasztású mirigy lelassult, melyek közvetlenül felelő­sek az egészségért és a test jó közérzetéért.

A masszázs képes in­gerelni a belső elválasztású mirigyeket, ezzel fokozza a nemi vágyat és a hormontermelést, illetve visszafordítja az öregedés folyamatát. Egy nyolcvanhat éves hölgy egyszer azt mondta nekem, hogy a masszázs nagyon szexis dolog. Az erotikus masszázsról már volt szó korábbiakban, amennyiben nem olvasta ajánlom figyelmébe !

A férfi és női nemi mirigyek ingerlése masszázzsal

Nézzük meg és keressük meg a nemi szervek és a többi belső elválasztású mirigy (agyalapi mirigy, tobozmirigy, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, csecsemőmirigy, hasnyálmirigy és a mellékvese) reflexpontjait a fejen. Mindezeknek a reflexpontoknak a megnyomá­sa, masszírozása és ütögetése a megnevezett szerveket és mirigyeket ingerlik. Az ököllel vagy a drót hajkefével végzett könnyed ütögetés és ujjakkal való masszírozás élénkíti a keringést.

Elsőként az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy és a mellékvese reflex­pontjait dolgozzuk át, ezek ugyanis nagyon erős hatást gyakorolnak a férfi és a női ivarmirigyekre. Tudományosan igazolt tény, hogy a rep­roduktív szervek működési zavaráért elsősorban a hormonok egyen­súlyzavara a felelős.

Ezen fontos belső elválasztású mirigyek reflex­pontjainak a masszírozásával, az ivarmirigyek helyreállításához szük­séges hormonok termelésére serkentjük őket. Nézzék meg a kéz és a láb rajzát. Ez segít majd megnyitni a csatornákat, és energiát, valamint megújult hormonáramlatot küldhetünk az ivarmirigyek minden részébe. Ettől újra egészségesek lesznek, és összhangba kerülnek a test egészével.

Megfigyelhetik a belső szervekhez és mirigyek­hez közeli reflexpontokat. A középső vagy az összes ujjal egyszerre gyakoroljunk nyomást ezekre a reflexpontokra, melyek a nemi miri­gyekkel, illetve a belső elválasztású mirigyekkel állnak kapcsolatban. Minden pontot nyomjunk meg, és számoljunk lassan háromig, majd engedjük fel a nyomást.

Egészen addig ismételgessük ezt, míg az összes pontot legalább ötször meg nem nyomtuk. Amennyiben az adott testtájékon túl sok a háj, akkor sokkal erősebb nyomást kell alkal­maznunk ahhoz, hogy elérjük a reflexpontot. Azért legyünk nagyon óvatosak, nehogy felsértsük a bőrt. A plexus solaris vagy hasi ideg­központ reflexpontját is nyomjuk meg,  ‘Úgy két és fél centiméterrel a hasi idegközpont reflexpontja feletti területet is nyomjuk meg.

A medulla oblongata

Most nézzük meg az életerő-generáló reflexpontot, a medulla oblonga­tát, amelyet az életerő energiaállomásának is hívunk. Amikor ezt megnyomjuk, előkészítjük a testet a hosszas cselekvésre. Az idegi há­lózat egészéből ide áramlanak az impulzusok. Ez a pont életerőt ad, és megszünteti a feszültséget. Könnyen megérthetjük tehát, hogy mi­ért is hívjuk ezt a részt a hatalmas energiaállomásnak, s azt is látjuk, hogy miért ingerli a nemi mirigyeket.

Mindkét középső ujjunkkal, vagy csak az egyikkel nyomjuk meg ezt a pontot, és háromig számolva tartsuk meg a nyomást. Legalább ötször végezzük el egymás után, hogy biztosak lehessünk abban, az összes mirigy egyenlő mennyiségű életerő-áramlásban részesül.

Élénkítő nyomások a karon és a lábon masszázzsal

Számos olyan, a karon és a lábon található reflexpont létezik, amely a nemi mirigyeket ingerli. Ahelyett, hogy túl sok pont megjegyzésével terhelném önöket, azt javaslom, a bemutatott módon használják a reflexgörgőt. Ez segítheti önöket az elrejtett reflexpon­tok megtalálásában, melyek esetleg dugulást jeleznek, és egyébként nehéz lett volna azokat fellelni. Amennyiben visszeres a lábunk, ne alkalmazzuk rajta a reflexgörgőt.

A reflexgörgőt gördítsük végig a lábszár belső részén, a bokától el­indulva. A lábikra mentén, egészen a térdig haladjunk végig az esz­közzel. Többször is végigmehetünk a lábon a reflexgörgővel, ha jól­esik. Majd a görgőt az elülső csonthoz téve, ismét haladjunk fel és le. Meg fognak lepődni, milyen területeken találnak majd fájó pontokat.

Nem csoda, hogy ennyi egészségügyi bajuk volt idáig. Ne feledjék, itt nem csupán a nemi mirigyekhez vezető csatornák dugulásait szünte­tik meg, de majdhogynem az egész testet kezelik. Most a láb külső részén görgessük fel s le a reflexgörgőt.

Amennyiben jobban esik, ak­kor a fájó pontok megtalálása után, a kezelést kézi masszírozással is folytathatjuk. Én szeretem a görgőt, mert olyan csatornákat is meg­találok vele, melyek egyébként észrevétlenek maradtak volna. A nyirokfolyadék áramlását is szabályozhatjuk használatával. A görgővel könnyen megtaláljuk például a lábikrában lévő fájó pontokat. Ne fe­ledjük el a térd körül, különböző pozíciókban körbegörgetni az esz­közt. Mindkét lábon végezzük el a kezelést.

Ezután a felső lábszár és a comb következik. Itt fognak csak visíta­ni a fájdalomtól! Annyira sok fájó pontot találhatnak itt, hogy szinte el sem hiszik majd. Furcsállani fogják, miként lehet ennyi fájó pont ezeken a testrészeken, holott eddig nem is szereztek tudomást róluk. A reflexgörgő görgetését a térdnél kezdjük, a láb belső felénél, fel egészen a két láb elágazási pontjáig. A láb teljes hosszát masszírozzuk át a görgővel. Amikor a láb külső oldalához érünk, akkor a csípőhöz is görgessük fel az eszközt. Itt is ráakadhatunk pár fájó pontra.

Nem kell túlságosan keményen nyomkodni a pontokat, hogy jó eredményt érjünk el. A legtöbb esetben igazából nincs is szükség túl erős nyomásra az eldugult csatornák felnyitásához.

Térjünk át a karra, és az előzőekben leírt módon haladjunk végig rajta a görgővel. Szeretem a görgőt a test egyéb területein is használ­ni, mivel nagyon sok rejtett torlaszt tudok segítségével megtalálni, na­gyon rövid idő alatt.

A hát

A hát is szerepet játszik a nemi mirigyek ingerlésében, azonban se­gítség nélkül lehetetlen ennek teljes hosszában való átmasszírozása. Ezért reméljük, találnak majd valakit, aki a gerinc mindkét oldalán végiggörgeti a masszírozót. Ne használjuk a reflexgörgőt közvetlenül a gerincen! Persze az is lehet, hogy mindkét oldalon elérjük a görgővel a hát alsó szakaszát. Amennyiben senkit nem találunk, tegyük meg a tőlünk telhető legtöbbet a hát teljes hosszában történő megmasszíro­zásáért.. Masszírozzuk meg a faron megjelölt ref­lexpontokat is.

A nemi mirigyek ingerlésének másik módja, ha a hát alsó szaka­szának izmait masszírozzuk. A keresztirányú masszírozást az ujjakkal végezzük, az izmokat a gerinctől a csípőig masszírozzuk, görgő masszírozó mozdulatokkal. A hátmasszázsról bővebben talál információkat lapunkon.

A nyelvreflexpálcika használata

A nemi mirigyek ingerlését a nyelvreflexpálcikával is végezhetjük. Ennek a kis eszköznek a segítségével a nyelven fellelhető nemi mirigy- reflexpontokat is elérhetjük. Rengetegen számoltak be a nyelvreflexpálcika sikeres alkalmazásáról. Nézzük meg a zónaterápiáról szóló oldalt, és figyeljük meg, hogy a kö­zépvonal a nyelven fut át, és egyenesen a nemi mirigyekhez tart (az anyaméhhez és a péniszhez). Most már tudjuk, miért biztos az, hogy a nyelvreflexpontok életerőt küldenek a nemi mirigyekbe.

A nemzőképtelenség legyőzése masszázzsal

Azoknak, akik úgy érzik, hogy más módszerekre is szükségük van az impotencia leküzdésére, azt ajánljuk, vegyék kezükbe a herezacskó­kat, illetve a heregolyókat, és gyakoroljanak rá nyomást, majd enged­jék fel a herékre gyakorolt nyomást, körülbelül hússzor (vagy több­ször) egy nap.

Most pedig ismerjünk meg egy „forró pontot” a herezacskók és a végbélnyílás között, mely ugyancsak ingerlőgombként működik. A végbélnyílás és a farokcsont (coccyx) között található. Ujjunkkal nyomjuk meg és engedjük el ezt a szexuálisan ingerlő reflexpontot, nagyon finoman ötször egymás után. További ingerlésként nyomkod­juk meg a végbél teljes környékét. Ezeknek a szexuálisan ingerlő ref­lexpontoknak az ingerlése ugyanolyan hasznos lehet a nők, akárcsak a férfiak számára.

Fülöp-szigeteki példa

A Fülöp-szigeteken találkoztam egy hölggyel, aki ugyanahhoz a gyó­gyítóhoz járt, mint én. Elpanaszolta nekem, hogy a férje impotens, és szégyellte megkérdezni az orvost, vajon létezik-e olyan módszer, amely tudna ezen a bajon segíteni. Mivel én a gyógyító férfival nagyon jó barátságban voltam, annyira, hogy még a természetes gyógyítás ál­tala ismert módjaira is tanított engem, nem voltam szégyellős szóba hozni előtte az előbbi kérdést.

A hölgyet aztán páciensként használ­va, bemutatta nekem, hogyan kell vérrel ellátni azt a területet, amely aztán a nemi mirigyeket is ingerelni fogja. Nagyon fájt a hölgynek, szinte visított, üvöltött a fájdalomtól, a gyógyító azonban nem tágí­tott. Megmutatta nekem a technikát, és a hölgyet is felkérte, figyel­jen, és tanulja meg azt.

A hölgyet hátára fektette, lábait szétterpesztve. Az ujját a végbél­hez közeli pontra, a két comb közé helyezte, egy érzékeny pontot ke­resett. Megmutatta, hogyan kereszteződnek az erek a csontos szerke­zet felett, és hogy mennyire érzékeny ez a pont.

Aztán megnyomta a pontot, és a nyomást rajta tartva a vért felfelé húzta a csikló irányában (ez a férfi esetében a pénisz). Elmondta, hogy a vér áramlása ezen a területen lelassul, és semmi másra nincs szükség, minthogy né­hányszor felhúzzuk az erekben lévő vért, mert ettől a keringés újból beindul. Ez pedig rögtön megszünteti az impotenciát. A vért a comb belsejénél lefelé, egészen a sarokig lehúzta.

Nagyon egyszerű megérteni és gyakorolni ezt a masszázst. Mivel sokan vagyunk, akik keveset mozgunk, nagyon könnyen megérthet­jük, hogy a vérkeringés az évek alatt lelassul. Tehát, ha szexuális gond­jaik vannak, talán ez az egyik fő terület, melyen dolgozniuk kellene.

A hang hatással van a férfiasságra masszázzsal

Több millió dolláros, a Himalája kolostoraiban őrzött titkot osztok most meg önökkel.

Egy találkozón hallottuk, hogy amikor egy férfi hangja magasabbá kezd válni, ez férfiassága siralmas állapotának biztos jele. A nyak alapjánál található vortex tartja ellenőrzése alatt a hangszálakat, és az alatta lévő örvényléssel közvetlenül kapcsolatban áll az úgyneve­zett szex központban. Ami az egyikre hatással van, az hatással van a másikra is. Amikor a férfi hangja magas, akkor férfiassága alacsony szintű.

A rezgés sebességét az örvényben, a hangunk mélyítésével növel­hetjük. Hallgassuk csak meg egy férfias ember mély hangját, és mi is beszéljünk mély, férfias hangon, amennyire csak tudunk. Egye­seknek talán nehezére esik majd ezt tenni, de higgyék el, nagyon eredményes lesz az edzés. A mély hang felgyorsítja az örvénylést a szex központban, ami növelni fogja a férfienergiát.

Az egészséges férfi nemi szervek kifejlesztése masszázzsal

A nemi szervek egészséges működésének fenntartásához a belső el­választású mirigyek reflexmasszázsa a legfontosabb. Nagyon fontos, hogy a kezelés elkezdésekor ezek a mirigyek kapják az első ingerlé­seket. A nemi mirigyek helytelen működése esetén az adott reflexpontok nagyon érzékenyek lesznek. Ha korábban már voltak problémáik nemi szervük működésével, akkor még biztosan emlékez­nek a medencétől lefelé érezhető fájdalomra.

Most vegyük tüzetesebb vizsgálat alá a péniszhez és a herékhez tartozó reflexpontokat. Az igazat megvallva ezekhez a szervekhez na­gyon sok terület rendelhető hozzá, de közvetlen alkalmazásra csak azokat emeltem ki, melyek betegeim kezelésénél a leglátványosabb javulást eredményezték.

Vegyük például a köldök alatt, egy kézszélességnyire elhelyezkedő területet, és gyakoroljunk rá hüvelykujjunkkal nyomást, valamint la­za körkörös mozgásokat végezve kezdjük el masszírozni.

Egy másik ivarmirigy-reflexpont a láb belső oldalán a sarok felett egy kézszélességnyire található. Rend­ellenes nemiszerv-működésnél ezt a területet nagyon érzékenynek fogjuk találni. Ilyen esetben nagyon lazán és óvatosan dörzsöljük a pont környezetét, egészen addig, amíg a túlzott érzékenység le nem csökken.

Ez akár napokig is eltarthat. Első alkalommal a masszíro­zás időtartama ne legyen több 30 másodpercnél. Mivel az egész terü­let érzékeny lehet, ezért ne csak a pontra gyakoroljunk dörzsölő nyo­mást, hanem terjesszük ki ujjunk mozgását a környező területekre is.

Hét centiméterrel a térd fölött a külső oldalon találunk egy lágy területet, mely egy másik reflexpontnak ad otthont. Ha ivarmirigye­ink működésével valami gond van, akkor ezt a pontot nagyon könnyen megtaláljuk majd, hisz tapintása kissé fájdalmas lesz. Ennél a pontnál is alkalmazzuk az előbb megismert dörzsölési módszert.

Most keressünk meg egy másik területet a háton. Ebben az eset­ben szükségünk lehet majd egy segítőpartnerre. Ha mégis egyedül próbálkozunk, akkor helyezzük kezünket csípőnkre, ujjaink nézzenek a hasunk, hüvelykujjunk pedig a gerinc felé. Most csúsztassuk el ke­zünket a gerinc irányába. Mielőtt még elérnénk a gerincoszlopot, hü­velykujjunk a keresett reflexponton fog nyugodni.

A pont a meden­cecsont környezetében található. Ha figyelmesen megnézzük  láthatjuk, hogy farunkon további pontok talál­hatóak, melyek masszírozása szintén fontos. Az ingerlés érdekében nyomjuk meg egyenként ujjunkkal ezeket a pontokat, és minden nyo­másnál várakozzunk néhány másodpercet. Ezek a reflexpontok kü­lönös figyelmet érdemelnek olyan embereknél, akiknek merevedési gondjaik vannak.

További reflexpontok a sarkon

Most nézzük meg a sarkon található reflexterületeket. Igen, ebben az esetben az egész sarok területe fontos. El sem tudjuk képzelni, mi­lyen fájdalmas érzés sarkunkat megnyomni, ha valami gond van a ne­mi mirigyeink, végbelünk vagy alsó végtagunk működésével. Az itt ta­lálható reflexterületek ingerléséhez valószínűleg szükségünk lesz né­hány külső eszközre, gondolok itt a kézi masszázsbotra és a reflexfé­sűre, melyek tovább fokozzák a kezelés hatékonyságát.

Betegségek esetén az itt tapasztalható érzékenység teljes megszüntetése érdeké­ben több kezelésre is szükségünk lehet majd. Nagyon fontos, hogy mindaddig folytassuk a kezelést, amíg a pont nyomásánál érezhető fájdalom megszűnik, ami természetesen több napig is eltarthat.

Ujjainkat kampó formájúra begörbítve helyezzük a sarokpárná­hoz, közel a talp középpontjához, majd lassú masszírozó mozdulato­kat végezve nyomjuk be ujjunkat az itt található pontba. Néhány másodperc múlva ujjainkkal tegyünk egy kört a sarok párnázata körül. Most a sarokpárnáról van szó, és nem a cson­tos részről, ahol a visszércsomók reflexterületei találhatók.

Hogyan vizsgáljuk meg a herét masszázzsal?

Nagyon sok levelet kaptam olyan férfiaktól, akik azt szerették volna tőlem megtudni, hogyan lehet otthoni vizsgálattal kimutatni a here­rák megjelenését. Ezt a vizsgálatot a legtöbb férfi nagyon könnyedén elvégezheti odahaza is. A folyamat néhány percet vesz igénybe, és ha lehet, minden hónapban ismételjük meg. A vizsgálatot végrehajthat­juk zuhanyzás közben, hiszen ilyenkor a herezacskó bőre ellazul, il­letve megpuhul, mely fokozza a diagnózis eredményességét.

Egyszerre csak egy herét vizsgáljunk meg, miközben figyeljünk ar­ra, hogy mozdulataink lazák legyenek, nehogy fájdalmat okozzunk magunknak. A vizsgálathoz használjuk mindkét kezünk mutató- és középső ujját, melyeket lazán helyezzünk az egyik herénk alá, hü­velykujjunkat pedig a tetejére. Könnyed, laza mozdulatokat alkalmaz­va görgessük ujjaink között herénket, miközben egy határozott ovális, vagy tojás alakú formát kell éreznünk.

A görgés tapintásának érzete sima kell hogy legyen, nem szabad éreznünk semmilyen göröngyössé­get. A vizsgálatot terjesszük ki a here végében található mellékherére is, melynek tapintása sokkal puhább, szivacsosabb lesz, hisz ez az on­dóvezeték székhelye. Figyeljünk az esetleges göröngyös duzzadt terü­letekre, mivel ezek a keresett bajt jelezhetik.

A masszázs használatával elősegíthetjük nemi szervünk egész­ségének megőrzését, ahol kiemelt figyelmet kell kapnia a here és a többi külső elválasztású mirigy ingerlésének. Mivel a férfi nemi szerv nagyon érzékeny, ezért a reflexmasszázs közben figyeljünk arra, hogy érintésünk mindig óvatos és körültekintő legyen.

Egy műtéti beavatkozás elkerülése masszázzsal

Az egyik diákom mesélt tapasztalatáról, melyet fiúunokájával élt meg. A kisfiú születése után gondok merültek fel herezacskójával. Az or­vos műtéti beavatkozást javasolt, amire a kisgyermek kora miatt né­hány hétig még várni kellett.

A nagymama gyerekei nem hittek a reflexológiában, és többször is kigúnyolták, amiért édesanyjuk ilyen butasággal tölti szabadidejét. Egyik este azzal a kéréssel fordultak hozzá, hogy vigyázzon azon az éjszakán az unokára, mivel nekik egy sürgős üzleti útra kellett elutaz­niuk, ahova a kisfiút nem akarták magukkal vinni.

Miután elmentek, a gyermek éktelen sírásba kezdett, ezért M. asszony kezébe vette a baba kicsiny talpát, és elkezdte az alapvető ref­lexpontok masszírozását.

Az egyik ilyen pont érintésénél a kisfiú elrántotta lábát, mintha azt akarta volna jelezni, hogy ez fájt neki. Minden órában újra elvégezte az előbbi műveletet, de most már nagyon ügyelt arra, hogy érintése lágy és könnyed legyen. Az este folyamán tehát többször is megismé­telte a kezelést. Reggel, amikor a gyermek kezébe adta a cumisüve­get, észrevette, hogy teljesen nyugodt, és nem kezdett el sírni tejivás közben, ahogy azt azelőtt tette.

A prosztatabetegségek kezelése masszázzsal

Az összes prosztataproblémás betegemnél azt tapasztaltam, hogy a masszázs kiválóan alkalmazható, és az eredmények nagyon gyor­san jelentkeznek. Ilyen gondok esetén, ha a péniszre alkalmazott ref­lexmasszázs nem segít, akkor próbáljuk ki a Therese Pfrimmer asz­szony által kidolgozott eljárást.

Először is vizsgáljuk meg, nem talá­lunk-e egy kemény gyűrűhöz hasonló képződményt a pénisz tövében. Ha igen, akkor kezdjük el masszírozni egészen addig, amíg teljesen rugalmassá nem válik, és végezetül teljesen el nem tűnik. Mielőtt hoz­zálátnánk ehhez a kezeléshez, feltétlenül kérdezzük meg kezelőorvo­sunkat, nincs-e más, komolyabb problémánk.

A szexuális energia csökkentése masszázzsal

A következő gyakorlatot azoknak ajánlom, akik jelen pillanatban nem tudják hasznosítani szexuális energiáikat, és ezért szeretnék azt csök­kenteni.

Az első és legfontosabb dolog, hogy lazítsuk el teljesen magunkat, majd néhány perc elteltével üljünk fel, hátunk legyen teljesen egye­nes. Lélegezzünk mélyeket, miközben nyakunk és fejünk továbbra is maradjon ellazult állapotban. Vegyünk öt-hat mély lélegzetet, ezután csukjuk be szemünket, és próbáljuk meg elképzelni a bennünk fel­halmozódott hatalmas energiát. Figyeljünk arra, hogy ezekben a pil­lanatokban ne keveredjenek gondolataink közé olyanok, melyek a nemiséggel kapcsolatosak.

Folytassuk tovább a mélylégzést, és min­den egyes belégzésnél képzeljük el, amint ez a nemi energia központi székhelyéből, a gerincoszlop tövéből, elkezd felfelé áramolni. Kilég­zéskor irányítsuk ezt az energiát a köldökünkbe, más néven a plexus solarisba (napfonat, azaz hasi idegközpont), vagy ha ez nekünk nem kedvező, akkor elraktározás céljából irányíthatjuk az agyba is.

A lég­zés ütemének megtartása mellett folytassuk a gyakorlatot néhány per­cig. Ha nem vagyunk hozzászokva a mély lélegzetvételhez, akkor né­hány perc múlva kissé megszédülhetünk, ilyenkor hagyjuk abba a gya­korlatot. Néhány óra elteltével újra megismételhetjük az előbb leírta­kat. Mielőtt a nemi energiát a fejbe vagy a köldökébe vezetné, nagyon fontos, hogy tudatosan elindítsa annak felfelé áramoltatását.

A húgyhólyag edzése masszázzsal

Ezt a gyakorlatot azoknak a nőknek ajánlom, akik képtelenek a vi­zelési inger szabályozására. Segítségével megedzhetjük az alsó végta­gok, valamint a hasüreg és a hasfal izmait.

Vizelés közben húzzuk össze izmainkat, és állítsuk le a vizelet fo­lyását, tartsuk meg egy kicsit, majd ismét lazítsuk el. Ismételjük meg a folyamatot, ha lehetséges, tízszer egymás után. Az izmok megfe­szítése mellett próbáljuk meg a hasüreg izmainak segítségével vizeletünket visszahúzni. Ez a gyakorlat nagyon fontos izmokat erősít meg, melyek hozzásegíthetnek bennünket a boldogabb szexuális élmény­hez, és megedzi az ivarmirigyeket is.

A vizelési inger, illetve a húgyhólyag edzése céljából minden egyes vizelés után dőljünk kissé előre, és próbáljunk meg minden csepp vi­zeletet kiengedni hólyagunkból. Ilyenkor fel is állhatunk egy pillanat­ra, majd üljünk vissza és próbáljunk meg újból vizelni. Miután meg­győződtünk, hogy hólyagunk teljesen üres, befejezhetjük a gyakorla­tot, melynek eredményeképpen a jövőben nem kell majd olyan sűrűn a toalettre futkosnunk.

K. asszony problémája

K. asszony elmondása szerint képtelen volt visszatartani vi­zeletét. Fiatalasszony létére, illetve betegségének köszönhe­tően nem tudta elhagyni lakását. A hátgerincmasszőrének javaslatára, hogy izmait felerősítse, elkezdte az előbb leírt gyakorlat alkalmazását. A technika rendszeres alkalmazásá­nak hatására vizelési gondja teljesen megszűnt, és manapság boldog nagymamaként éli életét.

A nyelvreflexpálcika használata a görcsök megszüntetése érdekében masszázzsal

Szeretném most megismertetni önökkel a nyelvreflexpálca alkalma­zásának fontosságát az ivarmirigyproblémák, de különösképpen a menstruációs görcsök megszüntetésében. A nyelv reflexpálcás ingerlésével képesek vagyunk a vonal által érin­tett területeket feléleszteni.

A menstruáció előtt nagyon sok érzékeny területet találhatunk majd nyelvünkön. A legtöbb nő manapság táskájában hordozza ezt a kis segédeszközt, mely természetes módon és egyszerűen segíti át őket ezeken a nehéz napokon. Ennél a pontnál fontos felhívnunk a figyelmet a reflexfésű alkalmazására is, melyről a reflexmasszázs-eszközökről szóló oldalon olvashatnak részletesebben.

Ezt az eljárást néhány éve már az orvosok is alkalmazzák saját gya­korlatukban, hisz segítségével olyan betegségek orvosolhatók, mint például a fejfájás, fülfájás, hátfájás, de sikeresen alkalmazták a fájda­lom nélküli szülések esetében is.