Masszázs kiegészítők

Mikor érdemes masszázs ágyat vásárolni? Tanácsok 5 pontban!

Érdemes-e Önnek masszázságyat vásárolni?

Ugye Ön is az egészségét szeretné óvni és nem egy újabb „haszontalan holmit” az otthonába? Ennek érdekében válaszolja meg magának a következő kérdéseket:

– Gondolja végig, mire kívánja használni a masszázságyat! Egészségmegőrzés a célja, vagy a masszázs komfortját szeretné otthonába vinni? Esetleg azért venné, mert már minden ismerősének van?

– Mérje fel, hogy ki használná otthon a masszázságyat! Ön és családtagjai? Rokonok, barátok ismerősök?

– Vegye számba milyen panaszai vannak, amire a jade masszázságyas kezelések segítséget nyújthatnak, és ehhez milyen gyakran kell használni az ágyat. (A jade masszázságy használatának ajánlott gyakoriságáról tájékozódhat az interneten, jade masszázsszalonokban, illetve szakembertől.) Ha Ön egészségmegőrzésre, illetve közérzetjavításra szeretné használni a masszázságyat, akkor heti 2-3 alkalommal kell számolnia!A számítást végezze el mindenkire, aki használná a masszázságyat!

– Most számoljon utána, havonta hány alkalommal használnák a masszázságyat!

– Havi kevesebb mint 12-15 alkalom esetén érdemes érdeklődnie, környezetében milyen masszázságy használati lehetőségek vannak. Jelent-e plusz időt, illetve erőfeszítést, ha a masszázsszalont választjuk. Egyre gyakoribb hogy a kialakított jade masszázsszalonok kulturált környezetben, több készülékkel állnak az Önök rendelkezésére. Ilyen lehetőség egy közeli wellness szalon, vagy léteznek terápiás masszázskészülékkel rendelkező szalonok, mint a Kyokei Relaxpontjai.

– Kétségtelen, hogy a saját masszázságy kényelmesebb, mintha egy masszázsszalonba járnánk el. Azonban egy igényes, szépen kialakított szalon látogatása egyfajta programot is jelent, kapcsolatot a környezettel, találkozást a barátokkal.

Ha rajtunk kívül 1-2 családtagunk, illetve barátaink is szívesen igénybe vennék a kezelést, akkor már igazán érdemes elgondolkodni a vásárláson.

Kinek az igényének feleljen meg a masszázságy?

Természetesen nekem! – mondhatja. De miután végigszámoltuk, hogy az otthoni jade terápiás masszázságy akkor a leggazdaságosabb, ha többen használják, ezért újra előtérbe kerül ez a kérdés.

A masszázságyak többsége jól kezeli a hátat, általánosan javítják egészségét. A görgők számának, alakjának, vagy a kézi kezelő kialakításának és ezzel a vele elérhető hatásban is jelentős különbségek vannak! Így pl. a masszázs erőssége, intenzitása, az átadott infrahő mennyisége stb. és ezáltal elérhető jótékony hatásnak megfelelően.

A leendő használók igényeit össze kell hangolni, és ennek eldöntéséhez szükséges, hogy rendelkezzenek  valamilyen masszázstapasztalattal!

Ha nincs ilyen tapasztalat, akkor szerezni kell!

Hogyan? Próbával.

Hol? Értékesítési helyeken, szalonokban, ahol alapos és szakszerű tanácsot adnak!

Vásárlás előtt próbáljon ki legalább egy jade masszázságyat, és kérje ki szakember tanácsát!

Milyen  igényeknek feleljen meg a masszázságy?

Masszázs ágy
Masszázs ágy

A leendő használók egyenként gondolják át a következő kérdéseket:

– Milyen hátmasszázst kedvel? Nagyon erőset, vagy éppen csak a finom kényeztetést?

– Kedveli a hőterápiát? Fontos Önnek, hogy a masszázságyban fekve teljes forróságot érezzen, vagy Ön kevésbé kedveli a meleget?

– Rá tud szánni 35-40 percet minden alkalommal a kezelésre? Vagy jó lenne egy időzítő, ha kevesebb idő jut a masszázsra?

– Milyen programokat szeretne használni a masszázságyban?

– Szeretné használni a kézi kezelőt? Ha igen, mely testrészein? Fontos-e Önnek a két darab kézi kezelő?

– Fogja-e használni a kézi kezelőt? Ha igen mely testrészén? Akarja-e, hogy a kézi kezelőket egyszerre ketten is használják – Fontos-e Önnek a két darab kézi kezelő? Fontos – legyen kettő, Fontos – egyedül használom legyen egy kompakt, Nem fontos

– Szeretné-e a lábát is kezelni jade terápiával? Elegendő-e ha a lábát csak melegíti, vagy szeretné, hogy a jade fejek finom mozdulatokkal és hőterápiával enyhítsék a vádlijának duzzadását?

– Az Ön  súlya több mint 90 kg?

– Magasabb Ön, mint 185 cm?

– Szeretné, ha kényelmesen elegendő hely lenne karjának?

– Hol szeretné elhelyezni a jade masszázságyat a lakásán belül?

Jellemzők és „extrák”

Mint azt már említettük, a  masszázságyak paraméterei nagymértékben eltérőek lehetnek. Mivel eddig nem létezett a masszázságyaknak egységes kínálati oldala, így a különböző forgalmazók a különböző tulajdonságokat emelték ki. Érdemes olyan felületet keresnie, ahol a lehető legnagyobb a kínálat, mivel így a forgalmazó azonos szempontrendszer alapján ismerteti a különböző modelleket.