Masszázs és nemiség

10 bevált technika mellmasszírozásra

Hogyan ápoljuk mellünket, s javítsuk annak formáját?

A mell rendkívüli szerepet tölt be egy nő önbizalmának kialakulásá­ban. A nőket már gyermekkoruk óta foglalkoztatja a mellük. Életük­ben a mell jelképezi a nőiességet, ezért fejlődését nagy büszkeséggel követik, akárcsak egy fiú teszi nemi szervének növekedésével.

Sajnos nem minden nő melle fejlődik ki az elvárásoknak megfele­lően. Viszont a reflexológia varázslatos technikáinak ismeretével ezt a problémát is orvosolhatjuk, és szert tehetünk a hőn áhított szép és formás mellre, melyre tinédzserkorunkban vágytunk.

A mell masszírozása

Mell masszázs
Mell masszázs

Helyezzük kezünket meztelen mellünkre, jobb kezet a jobb mellre, bal kezet a balra. Csésze alakúra formált kezünket úgy helyezzük rá mellünkre, hogy az ujjak a mellcsont irányába nézzenek, hüvelyk­ujjunk pedig felfelé mutasson, és a mellbimbó a mutató és a hüvelyk­ujj közzé essen. Körkörös mozdulatokat végezve lazán kezdjük el a masszírozását, miközben minden alkalommal, amikor ujjaink a torok irányába siklanak, könnyedén emeljük meg mellünket

Kezdetben ujjaink legyenek kellőképpen hátul, hogy érezzük az iz­mok meghúzódását. Egyenes irányú emelő masszázst alkalmazzunk minden körkörös mozdulatnál, és ha lehet, az elején csak ritkán végezzük el ezt a gyakorlatot, ugyanis mellünk könnyem beduzzadhat, ami igen kellemetlen érzéssel jár.

Dr. Popov fiatalító központjában találkoztam először ezzel a mód­szerrel, ahol a masszázsnál tiszta tengeri sót is raktunk mellünkre.

A csoportban az egyik fiatal hölgynek szilikonbeültetése volt, amit kényelmetlennek érzett, és amiatt nagyon sokat aggódott. Dr. Popov megnyugtatta, hogy ha hisz a módszerben, és kitartóan követi az általa bemutatott reflexkezelést, akkor többé nem lesz szüksége a szilikon- beültetésre, és mellei így is szépek és formásak lesznek.

A reflexpontok masszírozása

A nyakon található reflexpontok masszírozásával nemcsak bőrünk selymességét fokozhatjuk, de ez a pont olyan hormonok kiválasztását is stimulálja, melyek segítenek a mell növekedésében is

Az ujjainkkal és tenyerünkkel elvégzett mellmasszázs segít a mell megnövelésében, valamint fiatalos formájának megőrzésében.

Masszírozás ellenkező irányban

Fordítsuk meg a masszázs irányát úgy, hogy bal kezünk ujjait he­lyezzük a mellcsontra, és csúsztassuk be a jobb mell alá, majd végez­zünk teljes körkörös mozdulatokat, miközben a mellünket könnye­dén emeljük meg. Ismé­teljük meg a kezelést többször egymás után, majd váltsunk át a másik mellünkre. A következő technikát egy érspecialista Fülöp-szigeteki orvostól sajátítottam el.

Jobb kezünk ujjait helyezzük a két mell közötti mellcsontra, és ujjainkkal kövessük a mell alá befutó eret, melyet nyomjunk neki a csontnak. Tegyünk meg egy kört ujjainkkal a mell körül, fel a túloldal­ra egészen karunk becsatlakozásáig. A következő masszázskör leírá­sakor ujjainkat vigyük föl egészen karunk külső oldali izomkötegéig. Első alkalommal találkozhatunk néhány érzékeny ponttal, amint ujjainkat az ér vonalát követve végigcsúsztat­juk mellkasunkon. Ha olyan duzzanatokat vagy görcsöket találnánk,melyek a rendszeres kezeléssel nem tűnnek el, feltétlenül menjünk el egy orvoshoz felülvizsgálatra.

Egy egyetemi tanulmány szerint, ahol 47 nőt vontak be a vizsgá­latokba, 65%-uknak sikerült az étrend megváltoztatásával a mellben található görcsöket, illetve rögöket megszüntetniük, és ezzel elkerül­ték a daganatok kimutatásához szükséges kellemetlen szövettani vizs­gálatokat. Dr. John Minton szerint nagyon fontos abbahagynunk a koffeintartalmú kávék, teák, illetve a csokoládé és a kóla fogyasztá­sát, kimondottan azokat, melyek tartalmazzák a metibcantin nevű sti­muláns anyagot. Szerinte ezek az izgatószerek felelősek a hólyagok és görcsök kialakulásáért szervezetünkben.

Végezetül szeretnék még egy mell masszázsmódszert önöknek meg­tanítani.

Bal kezünk ujjait helyezzük bal mellbimbónkra, majd egyre növek­vő köröket leírva kezdjük el mellünk könnyed masszírozását, egészen addig, míg kezünk teljesen be nem fedi mellünket. A masszázst ujja­ink helyett tenyerünkkel is elvégezhetjük. Ha készen vagyunk, ismé­teljük meg az eljárást másik mellünkön.