Masszázs és belső egészség

Vastagbél problémák bevélt gyógyítása reflexológiával

A vastagbél gyógyítása masszázzsal

Kíváncsi lennék rá, hogy önök közül vajon hányan vannak tisztában azzal, mennyire fontos szerepet játszik a vastagbél a jó közérzet kiala­kításában és az egészség fenntartásában. Amikor nemrég ellátogat­tam egy természetgyógyász rendelőjébe, néhány vastagbélbetegség és  – rendellenesség fényképét láttam. Szörnyen riasztóak voltak. Még én sem voltam tisztában azzal, milyen súlyosan megbetegedhet a vastag­bél, még akkor is, ha a test többi része jól működik. (Bár biztosan nem gondtalanul és kényelmesen működik tovább.)

Végzetes betegségek kiindulópontja lehet a vastagbél

A végbél egy nagyszerű szennyvízelvezető rendszer, amit ha elhanya­golunk és rongálunk, akkor emésztőgödörré válhat. Sokkal több szel­lemi és lelki, illetve testi gyötrelmet és szenvedést okozhat, mint más dolgok.

A vastagbél igen nagy területet foglal el a testben. A szájon át be­vitt, és a gyomorba küldött összes étel- és italmaradványt a vastagbél üríti ki a szervezetből.

Mi történik akkor, ha néhány napig nem ürítjük ki a szemetesvöd­röt? S mi történik akkor, ha csak egy részét öntjük ki a szemétnek? Vajon mi lesz a szeméttel, ha esetleg hónapokig, uram bocsá’, akárévekig nem öntjük ki, és folyamatosan töltjük bele a szemetet? Sze­metesvödröt olyan gyakran vehetünk, amilyen gyakran csak akarunk, de szeretnénk, ha új vastagbelet is vennünk kellene? Egyeseknek, saj­nos nincs más választásuk. Ha látták volna a beteg vastagbelek belse­jének képét, amit én láttam, biztos, hogy egy nap sem felejtenék el helyreállítani és fenntartani a vastagbél rendes működését.

Vastagbélbetegségek

Nézzük meg a vastagbél elhelyezkedését. Figyeljék meg, hogy milyen óriási, és a testnek milyen nagy területét foglalja el. El tudják képzelni ennek a szervnek a belsejét szó szerint sebesen, gyul­ladtan és kelésekkel tele, amely ilyen állapotban képtelen az általunk beleerőltetett salakanyagokat kiüríteni? Nem is csoda, hogy olyan sok a végbélrákos megbetegedés manapság.

Amikor a végbél mérgekkel telített, a véráram ennek a méregnek egy részét kivonja, és visszajuttatja a testbe tápanyagként.

Soha ne feledjék, hogy a test minden egyes sejtjét a vér táplálja. Táp­lálja a sejteket, és helyettesíti az „elhasznált” részeket, illetve a salak­anyagokat is elszállítja. Amennyiben fertőzés jelenik meg a testben, például az egyik fog elfertőződik, akkor az orvosok attól szoktak tar­tani, nehogy a test más részeit is megfertőzze, és nehogy ezzel ízületi gyulladást vagy más ehhez hasonló betegséget okozzon. Önök közül vajon hányan vannak, akik hagyják, hogy a véráram a vastagbélből ki­vont romlott szennyvízből táplálja a testet? Ne várják meg, míg túl késő lesz! Kezdjék el helyreállítani testmasszázzsal. Más gyógymódo­kat is megosztok majd önökkel, amelyekkel a beteg vastagbelet ke­zelhetik, ha nem vált már teljesen kezelhetetlenné a baj.

Miután végignéztem a beteg vastagbelek képeit, azt kérdeztem az orvostól: — Hogyan képesek az emberek ilyen borzalmas állapotú szervvel tovább élni? Mire ő azt válaszolta: — A test egy csodálatos rendszer, melynek megértése túl van felfogóképességünk határain, és hihetetlen dolgot képes véghezvinni, hogy kijavítsa magát.

A masszázs használata a vastagbél gyógyítására

Elsőként ellenőrizzük le, hogy a vastagbél reflexpontja érzékeny, vagy fáj-e. Mivel egyelőre csak ellenőrzésről van szó, elég, ha a tenyéren végezzük el. A vastagbél reflexpontja majdnem egyenesen húzódik végig a tenyér közepén.

A jobb kéz hüvelykujjával, vagy egy masszírozó-eszköz segítségével kezdjük el nyomni a bal kéz közepének padozatát.  A kisujj alatti részen, a párnázat aljánál kezdjük el a masszázst, s próbáljunk meg fájó pontokat keresni, miközben folya­matosan haladunk a tenyér közepe felé, egészen addig, míg a hü­velykujj és a mutatóujj közötti területhez nem érünk. Hogyha a te­nyéren való áthaladás közben egy érzékeny pontot találunk, masszí­rozzuk meg egy kicsit, vagy tartsuk rajta a nyomást hétig elszámolva.

Most váltsunk kezet, és a bal kéz hüvelykujjával nyomjuk meg és masszírozzuk a jobb tenyér középpontját, amint érzékeny pontok után kutatunk, melyek a test egyéb területeinek alultápláltságát jelzik. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy csakis a vastagbél-reflexpontok adnak le segélyjeleket, ugyanis a tenyér közepében rengeteg reflex­pont zsúfolódik össze.

Ezután a hüvelykujj alatti párnázat reflexpontjaira térünk át. Ezen a területen is rengeteg testrész reflexpontját találhatjuk meg, ezért, ha bármiféle érzékeny pontra akadunk, mindenképp masszírozzuk ki a fájdalmat. A legtöbb esetben jó, ha egy reflexmasszírozó eszköz is a rendelkezésünkre áll ennek a területnek a kezeléséhez. Különösen a varázs-reflexmasszírozó és a kézi masszázsbot lehet itt hasznunkra.

A kézi reflexmasszírozó bot alkalmazása a test különböző részeihez tartozó reflexpontok masszírozásához, beleértve a vastagbelet és a beleket.

Térjünk át a hüvelykujj és a mutatóujj között lévő hártyára. A jobb kéz hüvelyk- és mutatóujját vagy egy masszírozó-eszközt használjunk a munkához. Csípjük meg és masszírozzuk jól át ezt a hártyás részt a bal kézen. Ez a terület is renge­teg testrész reflexpontját tartalmazza, ezért, ha egyetlen fájó pontot is lelünk, mindenképpen masszírozzuk ki a fájdalmat. Soha ne feledjük el, hogy a test egészét összhangba kell hozni ahhoz, hogy tökéletes egyensúly alakuljon ki, és jó egészségnek örvendjünk.

Váltsunk kezet, és a jobb tenyér hártyáját is nyomkodjuk át. Soha ne hagyjuk ki a test egyik oldalát sem a masszírozásból. Ha az egyik oldalt átdolgoztuk, akkor a másikat is masszírozzuk meg. Ellenkező esetben ugyanis egyensúlyzavart okozhatunk az egész elektromos idegrendszerben.

Most egy újabb területre térünk át, melynek reflexpontjai a test­nek ugyancsak több részéhez tartoznak. Az előbb megmasszírozott hártyán nyomjuk be a hüvelykujjunkat a másik kéz hüvelyk- és muta­tóujjának csontjai közzé.. Keressünk ezen a területen érzékeny pontokat középtájon, és a hüvelykujj, illetve a mutatóujj csontjai mentén.

A vastagbél más reflexpontjai

Térjünk most át a mutatóujjra, és ismerjük meg a vastagbél egyéb reflexpontjait. Nyomjuk meg elsőként a körmöt, és keressünk érzé­keny pontokat. Haladjunk felfelé, egészen fel a karon.

Semmiképpen nem akarok túl sok pontot megadni, nehogy összezavarjam önöket. Mivel ennek a szervnek a megfelelő működése annyira fontos az egész test jó közérzetéhez, szeretném, ha mindent megtennének annak érdekében, hogy tökéletes állapotba kerüljön, és aztán megőriznék továbbra is egészségesen.

A láb masszírozása

Most pedig a lábon fellelhető vastagbélreflexpontokra térünk át. Kis­sé nehéz lenne elég magasra emelni a lábunkat ahhoz, hogy kényel­mesen dolgozhassunk rajta, éppen ezért azt javaslom, használják a láb-reflexmasszírozót. Nagyon jó do­log, ha az összes reflexpontot a talpon masszírozzuk meg, főleg a vas­tagbél pontját. Én magam igen gyakran alkalmazom ezt a masszíro­zási formát, például este televízió nézés közben. Az egész testemet rendben tartja, mialatt az idegrendszert is nyugtatja. Eleinte egyszer­re csak rövid ideig masszírozzuk a talpat.

Azok, akik fel tudják emelni a lábukat olyan magasra, hogy köz­ben kényelmesen tudják lábukat masszírozni, azt javaslom, a hüvelykujjukkal, vagy egy masszázs-eszközzel dolgozzanak. A talp közepénél vagy a derékreflexvonalnál kezdjék el a masszírozást.. Nyomó és görgető mozdulatokkal haladjanak át a láb teljes hosszán, a gerinc reflexpontjainak irányába, majd folytassák a masszírozást lefelé a gerinc reflexpontjainak belső vonalánál. Mindvégig keressenek érzékeny pontokat.

Amikor érzékeny pontokat találunk, vagy tartsuk rajta a nyomást, vagy masszírozzuk át azokat alaposan. Amennyiben valami baj van a vastagbéllel, akkor ezen pontok egyikét-másikét annyira érzékenynek fogják találni, hogy szinte megérinteni is alig tudják majd. Először na­gyon finoman kezdjék a masszírozást, és ahogy a fájdalom kezd meg­szűnni, felerősíthetik a nyomást is.

Masszírozzuk meg mindkét lábat. A talp külső élét, a sarok felé haladva masszírozzuk át jól. Nem lehetünk egészen biztosak abban, hogy a vastagbél, vagy esetleg más szervek küldik-e a fájdalomjelzést, amikor egy bizonyos területet kezelünk. Ne aggódjunk emiatt. Min­dig emlékezzünk rá, hogy ahol dugulás van, ott megjelenik a beteg­ség, ezért ki kell masszíroznunk a torlaszt.

A vastagbél kezelésének más módjai

Mivel a vastagbél testünk egyik legfontosabb szerve, megosztok még önökkel néhány módszert, melyeket a reflexmasszázs kiegészítéseként alkalmazhatnak, a vastagbél egészségének megőrzése érdekében. A leggyakoribb vastagbélbetegség a diverticulosis (vaktasak vagy zsák a bélfalon), mely minden harmadik, hatvan év feletti embernél jelentkezik. 1900 előtt ez a betegség szinte teljesen ismeretlen volt. Akkoriban az emberek étrendje még teljes kiőrlésű gabonafélékben, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag volt, melyek a rostanyag dús forrásaiként szolgáltak. A rost az étel megemészthetetlen része, mely változatlan formában halad tovább a belek alsó szakaszába, ezzel tö­meget ad a székletnek, és rendszeressé teszi annak ürítését. Manap­ság igen sokat hallhatunk például a korpáról. A korpa egyik legjobb lelőhelye a búza és más gabonafélék héja. A fehér liszt, a hús, a tej­termékek és a cukor igen alacsony rosttartalmúak. Az alacsony rost­tartalmú étrend kevés és kemény székletet eredményez. Amikor ez a széklet eléri a vastagbelet, akkor annak össze kell zsugorodnia, és ter­mészetellenesen erősen kell összesajtolódnia ahhoz, hogy kiüríthesse ezt a székletet. Amennyiben valaki egész életében ilyen keményen dolgoztatja vastagbelét, akkor annak izmai elgyengülnek, és ez kicsiny hólyagocskák, zsákok megjelenését eredményezi, melyek a vastagbél falát kitágítják. Amikor ezek a hólyagok megjelennek a vastagbélben, diverticulosistól szenvedünk. Amikor a vastagbél eme helytelen mű­ködésétől szenvedő betegek étrendjét rostokkal egészítik ki, akkor a betegek 90%-a meggyógyul. Ezzel a módszerrel a véres széklet, a székrekedés és az émelygés tünetei is megszűntek.

Értik már, miért látom el önöket, a reflexmasszázs mellett, ezek­kel a tanácsokkal? A természet által alkotott dolgok együttesen ké­pesek tökéletes összhangot teremteni a testben. A rost a természet egyik gyógyító étele. Úgy is tekinthetjük, mint valamiféle szőrös ke­fét, amely áthalad a bélcsatornán.

Gyógyító segítség: a savanyú káposzta

A savanyú káposzta egészséges, vitamintermelő étel, mely évszáza­dokon keresztül segítette az embereket. A savanyú káposzta egészsé­gesen tartja az emésztést, legyőzi a vitamin- és ásványianyag-hiányt, és az egész testet hosszabb életre serkenti. A zöld és leveles zöldsé­gek összes előnyét biztosítja a szervezet számára, s mi több, olyan táp­anyagokkal is ellátja, melyekkel más zöldségek nem rendelkeznek.

A savanyú káposzta vitaminokat és ásványi anyagokat, illetve me­szet, vasat biztosít, melyek a csont és a vér alkotóelemei. Káposztá­ból, erjesztéssel készítik. Egyes emberek számára a savanyú káposzta egészséget és nagyszerű közérzetet hoz, emellett nagyon gazdaságos és laktató étel. Könnyen emészthető zöldség, mely ízletesen tálalha­tó más fogásokkal, és, ahogy azt sok évszázad tapasztalata bizonyítja, meghosszabbítja az életet.

Talán csodálkoznak azon, hogy miért írok ilyen hosszan a vastag­bélről szóló oldalon a savanyú káposztáról. Ennek oka, hogy sem­milyen más természetes ételt nem ismerek, mely helyettesíthetné.

Bizonyított tény, hogy egyes betegségeket a vastagbélben felhal­mozódott nagy mennyiségű káros baktérium okozza. Ezek a bélmik­robák mérget termelnek, melyet a test egészébe eljuttatnak. A mik­robákat az általunk elfogyasztott ételek maradékai termelik ki.

A Pasteur Intézetben dolgozó Elie Metchnikoff szerint: „Azon ér­elmeszesedéses betegeknél, akik nem szenvednek más diagnosztizált betegségektől, a megbetegedés okaként a beleinkben hemzsegő meg­számlálhatatlan mennyiségű mikrobát hibáztathatjuk, melyek folya­matosan mérgeznek bennünket.”

Metchnikoff azt is elmondja, hogy: „A tejsavbacilusok nagyszámú jelenléte megakadályozza a rothasztó baktériumok kifejlődését.”

Hogyan segít a savanyú káposzta?

Nézzük meg, miként segíti a savanyú káposzta a vastagbelet abban, hogy saját magát meggyógyítsa. A savanyú káposzta természetes tej­savat tartalmazó étel, mely megöli a vastagbélben lévő káros bakté­riumokat — feleslegessé téve így a veszélyes gyógyszerek szedését és segít a székrekedés megszüntetésében is. A székrekedés egyébként nagyrészt a vastagbél bajok eredménye. A savanyú káposzta csodála­tosan rendben tartja a székletet és természetes hashajtó.

Egy barát gyógyulása

Egyik barátom elmesélte, hogy vastagbélbajok miatt kellett abbahagy­nia a népi táncot. Erre megkérdeztem tőle, hogy miért nem eszik sa­vanyú káposztát. Az illető nagyon meglepődött a javaslatom hallatán, de elhatározta, kipróbálja. (A reflexológiát nem akarta kipróbálni, mivel nem értette, hogyan is működik.) Beszélgetésünket követően hónapokig nem is találkoztunk. Egyik este azonban én is elmentem táncolni, és találkoztam vele. Odajött hozzám, s nagyon hálás volt, amiért segítettem rajta. Addigra én már teljesen el is felejtettem a korábban történteket, és nemigen tudtam, miről beszél. Azt gondol­tam, talán a masszázsról van szó, de aztán elmondta, hogy mindennap evett egy kis savanyú káposztát, s ettől a vastagbele teljesen helyrejött. Azóta is minden este táncol.

A savanyú káposzta több szervet is gyógyít

Nem csupán sokféle vitamintartalma miatt javaslom önöknek elősze­retettel a savanyú káposzta fogyasztását, hanem azért is, mert ásvá­nyi anyagokban is nagyon gazdag. Nagy mennyiségű kalciumot, ként, klórt és jódot tartalmaz természetes formában.

Ásványianyag-tartalmának köszönhetően tehát a savanyú káposzta értékes segítség a fogak, az íny, a haj és a csontozat egészségesen tar­tásához. Arról is tudomásunk van, hogy a savanyú káposzta vértisztí­tóként is hat, és a szorulást is megszünteti. A vesék, illetve a húgyhó­lyag működését is segíti, illetve a szívműködéssel kapcsolatos beteg­ségeken is képes segíteni.

Próbáljunk meg ezért mindennap beiktatni az étrendünkbe egy ke­vés savanyú káposztát. Sertéshússal és fokhagymával is nagyszerű. Al­mával, hagymával keverve ízletes salátaöntetet ad. Kacsába és csirké­be töltelékként is kiváló. Nagyon jól lehet salátákban is hasznosítani, legyen az akár hideg vagy meleg saláta, olajjal és fokhagymaporral ki­egészítve. Amennyiben túlságosan savanyúnak találjuk, mézet is ad­hatunk hozzá. Almaszósszal is fogyaszthatjuk, nagyon finom. Fogyó­kúra esetén igyunk savanyú-káposzta-lét. Azt javasolnám, fogyasszuk a savanyú káposztát vagy annak levét napi rendszerességgel, beteg­ségmegelőzési óvintézkedésként.

Beöntések a vastagbél tisztítására

Egyes orvosok ajánlják, míg mások ellenzik a beöntést. Mi most el­mondjuk önöknek, hogyan lehet beöntést végezni, mely segítheti a beteg vastagbelet. Ehhez egy nagyon csodálatos anyagot használunk fel, a feketeligula-szirupot. Igen, a fekete csodával végzett beöntés vas­tagbéltályogot is gyógyított már. Saját magam tanúsíthatom. Ez még akkoriban történt, mikor vajmi keveset tudtam a természetes gyó­gyítás módjairól. Már régóta sejtettem, hogy kelés van a vastagbe­lemben, de egyszerre nagyon fájdalmassá kezdett válni, s olykor ki­pukkantak a kelések, és elfolytak. Soha nem jártam orvoshoz, kivé­ve, amikor kisbabát vártam, mert bármikor ellátogattam, mindig meg akartak valamivel operálni, ezért inkább nem mentem. Elkezdtem éj­jel-nappal a természetes gyógymódok után kutatni, és egyszer csak ráakadtam egy kis könyvre, mely a feketeligula-szirupról szólt. Azt írták, hogy két evőkanál szirupot használjunk kb. egy liter vízben a be­öntéshez. Elkezdtem hát beöntéseket adni magamnak, s szinte azon­nal jobban éreztem magam. A tályog hamarosan kezdett elfolyni, gennyel és vérrel teli váladékot eresztett. Tovább folytattam a beön­téseket még néhány napig, és soha többé nem volt semmi bajom a vastagbelemmel.

A beszorult széklet kiszabadítása

A. asszony mesélt a napról, amikor néhány éve erős szoru­lás gyötörte. Az orvos azt mondta, hogy beszorult a széklete, és meg kell operálni. A beteg rögtön felhívta telefonon a nő­vérét, aki ápolónőként dolgozott, és közölte vele, mi a baj. — Ne tégy semmit, míg oda nem érek! — válaszolt a nővér. Amikor másnap megérkezett, feketeligula-szirup után né­zett. (Csakis gyógynövényszaküzletekben vásároljuk!) Meg­lehetősen erős beöntést készített belőle. Egyik beöntést a másik után adta be testvérének, míg végül a dugulás elhá­rult, és nem volt szükség a veszélyes operációra. A. asszony meg van győződve róla, hogy a feketeligula-szirup és nővére az életét mentették meg.

Egyik nap egy hátgerincmasszőrhöz mentem, aki mindig is szere­tett a gyógyításról társalogni. Általában az irodájába mentünk és órá­kig beszélgettünk. Rengeteg mindent tanultam ettől a csodálatos em­bertől, akit minden természetes gyógyítási mód érdekelt. Egyik alka­lommal elmesélte, hogy egykor egy vastagbélbetegségekre szakoso­dott klinikán dolgozott. Egy bizonyos beöntést alkalmaztak minden egyes betegen a vastagbélbetegségek kezelésére, és ezzel operáció nélkül tudtak gyógyítani. Most leírnám ezt a receptet önöknek, mint annyi más embernek, akik ugyancsak sikerrel alkalmazták. Ne feled­jék, hogyha az általam megadott kezelési eljárásokkal, egy-két nap le­forgása alatt semmilyen eredményt nem érnek el, akkor mindenkép­pen keressenek fel egy orvost, ha lehet, egy jó természetgyógyászt.

A beteg vastagbél gyógyításának receptje (IDÉZET KÖVETKEZIK)

60 milliliter klorofill, folyadék vagy por alakban 1 evőkanál glicerin

1 evőkanál Gold Seal folyékony oldat, ha elérhető

120 milliliter varázsmogyoró (Hamamelis virginiana) 240 milliliter állott sör

Keverjük össze a hozzávalókat, és használjuk beöntésként az oldatot. Tartsuk vissza a beöntést legalább félóráig, és naponta legalább egyszer, vagy pedig nagyobb gyakoriság­gal két napon át alkalmazzuk. Amennyiben komoly a baj, meghosszabbíthatjuk a kezelést öt-hat napnyira is. Ebben az esetben minden másnap végezzünk beöntést. Naponta fo­gyasszunk savtermelőket, például joghurtot és savanyú ká­posztát.

Mit együnk, hogy vastagbelünk egészséges maradjon?

Klinikai vizsgálatok bizonyították, hogy azok az emberek, akik a ká­posztafélék családjába tartozó növényeket rendszeresen fogyasztják, kevesebb vastagbél-megbetegedéssel küszködnek, mint azok, akik egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset esznek efféle zöldeket. A savanyú káposzta mellett ilyenek még a brokkoli, a kelbimbó és a karfiol. Amennyiben önnek hajlama van a vastagbél-megbetegedésre, kezdje el étrendjébe beiktatni ezeket a nagyon kedvező hatású növé­nyeket.